Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το πολιτικό αδιέξοδο του μετεξεταστέου Αλέξη


Στις προηγούμενες εκλογές, όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα γράψανε τις εξετάσεις τους. Άλλοι με «σκονάκια», άλλοι με πασαλείμματα, άλλοι καλά διαβασμένοι, δώσανε στον ελληνικό λαό το γραπτό τους εν είδει προγράμματος και αυτός ανάλογα με το γραπτό και πολλές φορές και με τον θυμό του ή την απελπισία του, μοίρασε τις ψήφους.
Άλλοι προβιβάστηκαν άλλοι μείνανε μεταξεταστέοι και άλλοι τους ζητήθηκε να έρθουν με «τον κηδεμόνα» τους. Ο μεγάλος μεταξεταστέος υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, επειδή τόσα χρόνια υπήρξε εκλογικός «κουμπούρας» που έμενε πάντα στην ίδια τάξη, ο προβιβασμός του σε «μεταξεταστέο»   θεωρήθηκε – και εν πολλοίς ήταν – μεγάλη επιτυχία του Αλέξη. Το κακό όμως με τον Αλέξη ήταν πως ισχύει αυτό που λέγανε οι αρχαίοι Λατίνοι: “verba Volant, scripta manent”. Δεν φτάνει λοιπόν που το διαλάλησε προφορικά πομπωδώς και με στόμφο στις ανά την χώρα συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φτάνει που χωρίς ντροπή το ισχυρίστηκε και στο εξωτερικό όπου τον άκουγαν άναυδοι και συνοφρυωμένοι οι συνομιλητές του κουνώντας με σημασία τα κεφάλια τους, το έγραψε κιόλας φαρδιά πλατιά στο
διαγώνισμα – πρόγραμμα των εκλογών του καλοκαιριού! Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι «η ακύρωση του μνημονίου και η από μηδενική βάση διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης της χώρας ΕΝΤΟΣ του ΕΥΡΩ». Το είπε, το διαλάλησε, το φώναξε, το έγραψε, το υποστήριξε μέχρις εσχάτων.
ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ! Δεν έπεισε τον ελληνικό λαό, δεν έπεισε φυσικά κανέναν εκτός της χώρας και πολύ φοβάμαι πως δεν έπεισε και αρκετούς συνοδοιπόρους του στο κόμμα (;) του, οι οποίοι προς τιμήν τους προσπαθούν να διατηρήσουν κάποια ψήγματα σοβαρότητας. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, όλες οι δημόσιες συζητήσεις, όλες οι κουβέντες στα καφενεία και την αγορά.
Και τώρα τι; Πως αλλάζει κανείς τόσα λόγια, τόσες φωνές, τόσες συζητήσεις; Και κυρίως πως ξεγράφει κανείς την βασική του πολιτική θέση από το πρόγραμμα – διαγώνισμα και τι προτείνει αντί αυτής στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου; Κάθε νοήμων πολιτικά άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως η μόνη αντίθετη πρόταση προς αυτήν του Πρωθυπουργού, της ΝΔ και της τρικομματικής, είναι η ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων,  ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ! Ίσως και ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης! Πολύ πρωτότυπη πρόταση, μονάχα που πρόλαβαν ήδη να την «καπαρώσουν» όχι μονάχα το ΚΚΕ που είναι sui generis, αλλά και άλλα μικρότερα κόμματα και κομματίδια, με κυρίαρχο ανάμεσά τους τον πάλαι ποτέ κομματικό πατριό του Αλέξη! Δεδομένου πως το PLAN B είναι καπαρωμένο από τον κυρ – Αλέκο και PLAN C δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει δύσκολα. Στο μόνο που ελπίζει πια, είναι να τα πάει τόσο χάλια ο Σαμαράς, που να πέσει η εξουσία στα άμαθα χέρια του, λόγω απουσίας εναλλακτικής πρότασης. Το μόνο που απέμεινε στον Αλέξη, είναι η θεωρία του ώριμου φρούτου, δεν είμαι σίγουρος όμως πως είναι γι αυτόν επιθυμητή μια τέτοια εξουσία.
Η περίπτωση να κερδίσει  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης την εξουσία κατόπιν εκλογών, πείθοντας τον ελληνικό λαό για το σχέδιο, το πρόγραμμα και τις αγαθές και υλοποιήσιμες προτάσεις του, κάθε μέρα που περνά απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Και θα γίνει μακρινό όνειρο, όσο συνεχίζεται η σταθεροποίηση της χώρας και η αναστροφή τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό του δυσμενούς ψυχολογικού κλίματος γύρω από την ελληνική οικονομία. Το μόνο που απομένει στον Αλέξη πια, είναι να εύχεται ή να προσπαθήσει να προκαλέσει την αποτυχία του “grecovery”. Χρειάζεται προσοχή κι επαγρύπνηση για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να παίξει ακόμη και τα βρώμικα «ρέστα» του εις βάρος των συμφερόντων του λαού και της χώρας. Δεν πιστεύω πως θα το κάνει, αλλά καμιά φορά τα ματαιωμένα όνειρα μπορούν να οδηγήσουν σε απονενοημένα διαβήματα.
Akenaton
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου