Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Βρυχάται και πάλι η Βόρεια Κορέα

Βρυχάται και πάλι η Βόρεια Κορέα
Στην εκτόξευση πυραύλων μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα της Ιαπωνίας προχώρησε η Βόρεια Κορέα, συνεχίζοντας το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Νοτίου Κορέας η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης. «Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους σήμερα το πρωί, και έναν άλλο το απόγευμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου, που πρόσθεσε πως τα τρία βλήματα έπεσαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Από την πλευρά της, η Νότια Κορέα παρακολουθεί στενά τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γείτονά
της, στο Βορρά, η οποία εντάσσει και τις εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς στις στρατιωτικές ασκήσεις της.
«Μια πιο λεπτομερής ανάλυση θα απαιτηθεί, αλλά οι πύραυλοι αυτοί μπορεί να είναι εδάφους-θαλάσσης ή πύραυλοι εδάφους-εδάφους KN-02, μια τροποποιημένη εκδοχή του πυραύλου της σοβιετικής εποχής SS-21 που έχει βεληνεκές περίπου 120 χιλιομέτρων», δήλωσε ένας αξιωματούχος της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο Yonhap.
Η Σεούλ επέκρινε την εκτόξευση του πυραύλου αυτού, χαρακτηρίζοντάς την «σοβαρή πρόκληση». «Η διεθνής κοινότητα θα επιβάλει πολύ αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας για τη συνέχιση των παράλογων προκλησεών της», δήλωσε ο Μιν Χιούν Τζόο, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Saenuri, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου