Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Εντός του μηνός θα ανακοινωθούν από το ΚΥΣΔΕ οι μεταθέσεις

Νέο τοπίο στις μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών    Σας ενημερώνουμε ότι εντός του μηνός θα ανακοινωθούν από το ΚΥΣΔΕ οι μεταθέσεις . Στη συνέχεια το ΠΥΣΔΕ, αφού λάβει υπ΄ όψη του τις κενές θέσεις που προέκυψαν από τις μεταθέσεις κατά σχολική μονάδα , σύμφωνα με τα άρθρα 9,11,12 και 13 του ΠΔ 50/96 , συντάσσει πίνακες των οργανικών κενών.Παράλληλα, διαπιστώνονται οι υπεραριθμίες εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα και τοποθετούνται οριστικά όσοι βρίσκονται στη διάθεση αυτού . Η κρίση και η τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, αλλά και εκείνων που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΠΔ 50/96 , όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 του ΠΔ 100/97.
Το πρόβλημα των υπεραριθμιών και των μη εχόντων οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών είναι αρκετά σοβαρό και ευαίσθητο και πολλά ακούγονται …,
Σεβόμενοι τις δικαιολογημένες ανησυχίες των συναδέλφων μας σας ενημερώνουμε ότι :
1.    Η Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης, με βάση το άρθρο 12 του ΠΔ 104/79 , οφείλει να
κοινοποιήσει το νέο χωροταξικό, σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται ο αριθμός των τμημάτων για την πρώτη τάξη Γυμνασίων και Λυκείων αντίστοιχα.
2.    Οι Διευθυντές των σχολείων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (συμπλήρωση από τους κηδεμόνες των μαθητών υπεύθυνων δηλώσεων παρακολούθησης κατεύθυνσης και μαθημάτων επιλογής) να αποστείλουν τον ακριβή αριθμό τμημάτων κατευθύνσεων και επιλογών, ο οποίος καθορίζει τη θέση σημαντικού αριθμού συναδέλφων ,καθ΄ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ο ίδιος με εκείνον της προηγούμενης χρονιάς.
3.    Την εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.3848/2010 που αφορά στη διασφάλιση των συναδέλφων μας.
4.    Η Διεύθυνση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν το μάθημα της ερευνητικής εργασίας θα διδαχτεί κατά το τρέχον σχολικό έτος και στη Γ΄ Λυκείου.
Σας διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε υπηρεσιακό θέμα και δίκαιο αίτημά σας Και τούτο γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι εκείνο που τελικά προέχει είναι η προάσπιση της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων των συναδέλφων μας ,αλλά και της «χαμένης» αξιοπιστίας του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ Σ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου