Κυριακή 19 Μαΐου 2013

«ΦΑΝΕΡΟΣ ΕΛΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ» Σκληρή απάντηση της Κομισιόν στον Σόιμπλε

Σκληρή απάντηση της Κομισιόν στον Σόιμπλε
Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Κομισιόν στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδωσε διά στόματος αξιωματούχου της η Κομισιόν, λίγες ώρες αφότου ο κ. Σόιμπλε επέκρινε την Επιτροπή για την αργοπορία στην υλοποίηση συμφωνημένων προγραμμάτων κατά της νεανικής ανεργίαςΑξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε στο Reuters ότι «πρόκειται για έναν φανερό ελιγμό του Σόιμπλε σε μια φάση όπου η Γερμανία δέχεται πυρά για την πολιτική της και προσπαθεί να κάνει την καλή, ρίχνοντας σε άλλους το φταίξιμο».
«Δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς για τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Κομισιόν. Αντίθετα, η γερμανική κυβέρνηση, μεσω του εκπροσώπου τύπου, προσπάθησε να
υποβαθμίσει το θέμα.
Ο Σόιμπλε μιλώντας την Παρασκευή στο Europaforum του WDR στο Βερολίνο, υπογράμμισε ότι τον εξοργίζει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθυστερεί την διάθεση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους.
Θεωρεί την Κομισιόν «συνυπεύθυνη» για την εξέλιξη αυτή, ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο επέκρινε για το γεγονός ότι απέρριψε την πρόταση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τον συνδυασμό των αρμοδιοτήτων της Κομισιόν.
«Στο τέλος δεν γίνεται τίποτα επειδή ο ένας μπλοκάρει τον άλλον», είπε παραπέμποντας στις διαφορετικές αρμοδιότητες των επιτρόπων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου