Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Υπ. Παιδείας: Κατάλογος απόντων-παρόντων εκπαιδευτικών λόγω επιστράτευσης

 Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου παιδείας Θανάσης Κυριαζής και δίνει τις ακόλουθες οδηγίες:
«Να εφαρμόζουν πιστώς τις προβλεπόμενες διατάξεις, κανονισμούς, εγκυκλίους και οδηγίες, που αποτελούν το πλαίσιο υλοποίησης της ανωτέρω πολιτικής κινητοποίησης» όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης από τον περιφερειακό Διευθυντή μέχρι τον Διευθυντή σχολείου .

Α.Οι Πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων, οι Πρόεδροι των Βαθμολογικών Κέντρων, καθώς και οι Διευθυντές Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν καθημερινά να αποστέλλουν ηλεκτρονικά στους οικείους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλυτικό κατάλογο με τα ονοματεπώνυμα και την ειδικότητα των παρόντων και απόντων (δικαιολογημένων και τυχόν
αδικαιολόγητων) εκπαιδευτικών που υποχρεούνται να προσφέρουν υπηρεσίες στο σχολείο ή στο (εξεταστικό ή βαθμολογικό) κέντρο, αντίστοιχα, κατά τα συνημμένα υποδείγματα.
Β.Οι ανωτέρω κατάλογοι διαβιβάζονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία τις διαβιβάζει ηλεκτρονικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ     της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο e-mail : kvanda@minedu.gov.gr
Γ.Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις από 13.5.2013 «Διευκρινίσεις σχετικά με την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν. Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 281/11.5.2013 (Β’ 1139) απόφασης του Πρωθυπουργού και της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.

ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

εσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου