Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Και όμως ...κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος

Τα έγγραφα των γαλλικών αρχών που είναι τα πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής και τα έγγραφα που συνόδευαν το CD της λίστας Λαγκάρντ κατά την πρώτη έλευση του στην Ελλάδα στις 29.09.2010 έδωσε το βράδυ της Τρίτης στη δημοσιότητα η προανακριτική επιτροπή.

Από αυτά προκύπτει ότι οι Γάλλοι έστειλαν επίσημα το CD της λίστας Λαγκάρντ -μέσω του πρέσβη Κωνσταντίνου Χαλαστάνη- στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κάνοντας χρήση της φορολογικής σύμβασης Ελλάδας - Γαλλίας για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών και
όχι «άτυπα και εμπιστευτικά» όπως επίμονα ισχυριζόταν ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης γίνεται σαφής αναφορά ότι το περιεχόμενο της λίστας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμπιστευτικά μόνο για «φορολογικούς σκοπούς» εκθέτοντας με τον τρόπο αυτό τόσο τον κ. Παπακωνσταντίνου όσο και τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τις αναφορές τους περί «παράνομου προϊόντος και άρα μη αξιοποιήσιμου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με το έγγραφο αυτό καταρρίπτεται και η παραφιλολογία περί του χρόνου πρώτης έλευσης του cd στην Ελλάδα εκθέτοντας όσους ισχυρίζονται ότι δήθεν είχε έρθει σε προγενέστερο χρόνο.



Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών στο έγγραφο της γενικής διεύθυνσης Δημοσίων Οικονομικών σημειώνεται:

Θέμα: Διοικητική συνδρομή προβλεπόμενη στο άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και στο άρθρο 2 της από 19ης Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE, όπως αυτή τροποποιήθηκε

Σχετ: η από 13 Σεπτεμβρίου 2010 επιστολή σας

Συνημμένα: 1 cd-rom

Κύριε Πρέσβη, σε συνέχεια του εν θέματι αιτήματός σας, βρείτε συνημμένα τα αιτηθένα στοιχεία, ΟΙ πληροφορίες αυτές σας διαβιβάζονται σύμφωνα με το άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και σύμφωνα με το άρθρο 2 της από 19 Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE όπως αυτή τροποποιήθηκε.

Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας και με τις ανωτέρων παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς.

 

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου