Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Απροθυμίες... υπουργών για απολύσεις

Απροθυμίες... υπουργών για απολύσεις
Σκληρό «pressing» από το Μαξίμου στους υπουργούς να στείλουν τις λίστες με τους Οργανισμούς που θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν. Η καθυστέρηση ή ακόμα και η απροθυμία ορισμένων κυβερνητικών στελεχών ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να τους στείλει επιστολή – τελεσίγραφο προκειμένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει στην διάθεση του όλα τα στοιχεία και να προχωρήσει στον τελικό σχεδιασμό. 
Οι υπουργοί έχουν περιθώριο μιας εβδομάδας μέχρι δηλαδή να επιστρέψει ο πρωθυπουργός από το ταξίδι του στην Κίνα για να στείλουν τις επίμαχες λίστες με τους δημόσιους Οργανισμούς. «Η επιστολή αυτή θα διευκολύνει την διαδικασία και θα τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες» σημείωσε συνομιλητής του πρωθυπουργού στο Real.gr. 
Ωστόσο ανάμεσα στους υπουργούς που μέχρι στιγμής δεν είχαν συμμορφωθεί με την κυβερνητική
απόφαση φέρονται να βρίσκονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. 
Η επιλογή των Οργανισμών που κλείσουν ή θα συγχωνευτούν θα γίνει αρχικά από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό θα ανάψει το πράσινο φως. 
Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός καθώς τα νούμερα μέχρι στιγμής δεν βγαίνουν και πολύ δύσκολα θα συμπληρωθεί ο αριθμός των 2.000 απολύσεων που θα πρέπει να γίνουν τον Ιούνιο. 
Γι αυτό τον λόγο στην κυβέρνηση αναζητούν μια μεγάλη ΔΕΚΟ την οποία θα συγχωνεύσουν προκειμένου από εκεί να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν. 
Στο Μαξίμου γίνονται διαδοχικές συσκέψεις και συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν πως θα πιάσουν τελικά τον στόχο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Άλλωστε όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα πριν από την αξιολόγηση του Ιουνίου από την Τρόικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου