Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ρελάνς Σαμαρά με κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τη ΝΔ


Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την παγίδα που πάει να στήσει στη Νέα Δημοκρατία ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, αναμένεται να επιχειρήσει σύντομα ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Αν κι έχει επικρατήσει στο Μαξίμου η λογική που λέει ότι δε μπορεί να διακινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης για ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί με πιο εύκολο τρόπο, ασφαλώς ο Αντ. Σαμαράς δε μπορεί να αφήσει έτσι την υπόθεση. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ουσιαστικά ρίξει το γάντι στη ΝΔ και με την κατάθεση κοινής πρότασης για το αντιρατσιστικό θέλουν να εγκλωβίσουν τους βουλευτές της ΝΔ μέσα στο Κοινοβούλιο.
Με δεδομένο ότι το αντιρατσιστικό που θα καταθέσουν Βενιζέλος και Κουβέλης δε μπορεί να περάσει παρά μόνο αν το ψηφίσει και η ΝΔ, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζουν ότι έτσι θα «ξεγυμνώσουν» την πολιτική της Συγγρού. Αν δηλαδή πει όχι η ΝΔ στο νομοσχέδιο και μαζί μ’ αυτή
πει όχι και η Χρυσή Αυγή τότε θα επιχειρήσουν να βάλουν (παρασκηνιακά πάντα και με επικοινωνιακό τρόπο) ΝΔ και Μιχαλολιάκο στο ίδιο κάδρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της Συγγρού.
Το σχέδιο αυτό είναι του κ. Βενιζέλου που θέλει να παίξει στο πολιτικό σκηνικό ως ο «δημοκράτης» που τα βάζει με την ακροδεξιά, έτσι ώστε να κερδίσει πόντους και χρόνο στο διαλυμένο κόμμα του. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να ψηφίσει το νομοσχέδιο ή να πάει σε κατάθεση δικής του πρότασης νόμου. Όμως, αυτό θα το κάνει όπως είπε ο κ. Τσίπρας όταν γίνει κυβέρνηση ώστε να το ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Ζήσε Μάη μου δηλαδή.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του antinews η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να καταθέσει τη δική της πρόταση για το αντιρατσιστικό με νομοσχέδιο που θα πάει στη Βουλή και θα τεθεί στην κρίση των βουλευτών. Άλλωστε, οι «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν διαμηνύσει στη Συγγρού ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν την πρόταση Ρουπακιώτη, ούτε φυσικά και να βάλουν πλάτες στα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν Κουβέλης και Βενιζέλος.
Με την κατάθεση νομοσχεδίου από τη ΝΔ απεγκλωβίζεται το κόμμα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή, αλλά ούτε και με τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.
Παρά το γεγονός ότι κανονικά δε θα έπρεπε, το θέμα αυτό απασχολεί ακόμη την πολιτική σκηνή της χώρας, κυρίως εξαιτίας των σκοπιμοτήτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και κάποιων αστοχιών και επικοινωνιακών λαθών από πλευράς της κυβέρνησης.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι κλείνει για το καλοκαίρι η Βουλή, ότι κι αν συμβεί, όποια πρόταση κι αν κατατεθεί θα πάει για Σεπτέμβριο. Έτσι θα πέσουν οι τόνοι και δεν θα δημιουργηθεί νέο μπάχαλο αντίστοιχο με αυτό που έγινε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Σαμαράς κρατά χαμηλούς τόνους και μάλιστα κάλεσε τους Βενιζέλο και Κουβέλη σε γεύμα που θα παραθέσει για τον Γ. Ντάισελμπλουμ που θα έλθει την Παρασκευή στην Αθήνα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου