Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Προβληματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο λαός τους έχει φτυσμ@@@@

Ο λαός, απ' τη μια να βλέπει ότι κάτι πάει ν' αλλάξει και να κάνει υπομονή κι απ' την αλλη να βλέπει έναν ετερόκλητο συρφετό να τον "δουλεύει" με αυξήσεις μισθών και διορισμούς, δεν τους περνάει απ' το μυαλό

Τα πολιτικά μηνύματα που κρύβονται πίσω από τις «αναιμικές» και σχεδόν ασήμαντες κινητοποιήσεις επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν στην Κουμουνδούρου.


Την εβδομάδα που πέρασε, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν αντιμέτωπα με δύο δυσάρεστες εκπλήξεις: το σαββατοκύριακο που συζητήθηκε και ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες το Μνημόνιο (Σάββατο του Λαζάρου-Κυριακή των Βαΐων), οι κινητοποιήσεις γύρω από το κτήριο της Βουλής ήταν
ασήμαντες -παρά τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μάλιστα, η συγκέντρωση του κόσμου ήταν τόσο αναιμική, ώστε… σχεδόν δεν χρειάστηκε να κλείσουν οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μία ακόμη χειρότερη έκπληξη περίμενε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήμερα την Πρωτομαγιά. Κατά κοινή ομολογία, η πορεία για την απεργία ήταν η μικρότερη των τελευταίων ετών, παρά την ύφεση, την ανεργία και την κρίση. Μάλιστα, στελέχη του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα σημείωσαν με ενδιαφέρον ότι απόντες από την πορεία μνήμης ήταν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεσαία στελέχη που παραδοσιακά κάθε χρόνο, έδιναν το «παρών». Και μπορεί ο καιρός ανήμερα την Πρωτομαγιά να ήταν όντως… ένας πειρασμός, όμως το πρόβλημα των «ακίνητων μαζών» -όπως το χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου- ανησυχεί σοβαρά τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Νέο πεδίο

Στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν τα πολιτικά μηνύματα που κρύβονται πίσω από την αδυναμία συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών στις κινητοποιήσεις. «Πού πήγε το 1 εκατομμύριο Αγανακτισμένων; Γιατί ο λαός κάθεται στο σπίτι του;», είναι το βασικό ερώτημα που απασχολεί την Κουμουνδούρου, καθώς ολοένα και περισσότεροι φοβούνται ότι η μικρή συμμετοχή στις πορείες είναι αντιστρόφως ανάλογη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Βεβαίως, αρκετοί στο επιτελείο Τσίπρα εξηγούν το φαινόμενο, επικαλούμενοι την μειωμένη αξιοπιστία των συνδικάτων (και κυρίως της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ) να εκπροσωπήσουν τους πληττόμενους από την κρίση. Ωστόσο, οι περισσότεροι απλώς διαπιστώνουν ότι η κοινωνία, παρά την κρίση, δεν «ριζοσπαστικοποιείται» και ψάχνουν τρόπους και νέα πολιτική ρητορική, προκειμένου να προσεγγίσουν την «σιωπηλή πλειοψηφία», η οποία προς το παρόν προτιμά… τον καναπέ της.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου