Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στο ΤΙΤΑΝΙΑ


 
Φωτογραφία για Σε ισχύ από τις 12.00 η επιστράτευση - Συνεδριάζουν οι ΕΛΜΕΣε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας γίνεται η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), οι οποίοι θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν αν συμφωνούν με την πρόταση της Ομοσπονδίας τους... (ΟΛΜΕ) για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, η πλειονότητα των τοπικών ενώσεων (ΕΛΜΕ) που συνεδρίασαν χθες, τάχθηκαν υπέρ της απεργίας και εξουσιοδότησαν τους προέδρους τους, να συμμετάσχουν στη σημερινή γενική συνέλευση προέδρων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύνολο 88.000 εκπαιδευτικών πανελλαδικά, ψήφισαν μόλις 11.000 εκπαιδευτικοί στις κατά τόπους ενώσεις.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε συνεχείς συνεδριάσεις για να εκτιμήσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις 12 σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε η πολιτική επιστράτευση των καθηγητών. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας διαμηνύουν πάντως κατηγορηματικά ότι οι
εξετάσεις θα αρχίσουν και η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά.
 
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγουν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν στις 21 Μαΐου και θα διαρκέσουν ως τις 14 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του γυμνασίου θα ολοκληρωθούν ως τις 20 Ιουνίου.
Απεργιακή κινητοποίηση «ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ» αποφάσισαν οι δάσκαλοι
«Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη δείγμα αυταρχισμού, μια ακόμη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια». Αυτό επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), σχετικά με την επιστράτευση των καθηγητών της ΟΛΜΕ.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΔΟΕ, «μπροστά σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση, δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενη πως η επίθεση που εξελίσσεται και, προσωρινά, δεν στοχοποιεί το χώρο της Πρωτοβάθμιας, είναι επίθεση που, σε κάθε περίπτωση, την αφορά».
Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της ΔΟΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομοφώνως τη «συμπόρευση με την ΟΛΜΕ και κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για "σπάσιμο" της επιστράτευσης στην πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου