Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο Άσαντ περιμένει στρατιωτική επίθεση από την δύση


Ο Άσαντ περιμένει στρατιωτική επίθεση από την δύση
Ως πρόφαση για να προχωρήσει σε πόλεμο κατά της Συρίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ τους ισχυρισμούς της Δύσης περί χρήσης χημικών όπλων από τις δυνάμεις του καθεστώτος.
«Οι κατηγορίες ότι η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα και οι συζητήσεις για την παραίτησή μου αλλάζουν καθημερινά», δήλωσε από την Αργεντινή ο Σύρος πρόεδρος μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Telam και την εφημερίδα Clarin .
«Πιθανότατα τις χρησιμοποιούν (σ.σ. τις κατηγορίες) ως πρελούδιο για τον πόλεμο εναντίον της χώρας μας. Δεν αποκλείω έναν πόλεμο της Δύσης εναντίον της Συρίας. Η Δύση ψεύδεται και χαλκεύει αποδείξεις για να εξαπολύει πολέμους. Αυτή είναι η παράδοσή της» για την προετοιμασία
της κοινής γνώμης, πρόσθεσε.
«Είπαν ότι χρησιμοποιούμε χημικά όπλα εναντίον κατοικημένων περιοχών. Θα ήταν λογικό να είχαμε 10-20 θύματα αν τα όπλα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί εναντίον μιας πόλης ή μιας κωμόπολης;» διερωτήθηκε, για να δώσει μόνος του την απάντηση: «Η χρήση τους θα σήμαινε το θάνατο χιλιάδων, ίσως και δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε λίγα λεπτά. Ποιός θα μπορούσε να κρύψει κάτι τέτοιο;».
Ο Άσαντ είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ποτέ και δήλωσε πρόθυμος να διαπραγματευτεί για τον τερματισμό των συγκρούσεων, όχι όμως και να μιλήσει με τους «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί η Δαμασκός τους Σύρους αντάρτες.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την προτροπή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να παραιτηθεί, ο Άσαντ είπε ότι η παραίτηση "ισοδυναμεί με φυγή".
«Δεν ξέρω αν ο Κέρι ή κάποιος άλλος έλαβε από το συριακό λαό την εντολή να μιλά εξ ονόματός του στο θέμα του ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Αυτό θα το αποφασίσει ο συριακός λαός στις προεδρικές εκλογές του 2014», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου