Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αβραμόπουλος & Νετανιάχου έδωσαν τα χέρια για ουσιαστική σύσφιξη των διμερών σχέσεων

1Η σύγκλιση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ με τη συμμετοχή των δύο πρωθυπουργών ήταν το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ. Τις προσεχείς εβδομάδες, όπως συμφωνήθηκε, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Ισραήλ συνοδεία υπουργών. Αναζητείται μόνο η οριστική ημερομηνία δια της διπλωματικής οδού.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και επιχειρηματικό forum αφού στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, οι ισραηλινοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ελληνικές ξενοδοχιακές μονάδες και μαρίνες. Στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να υπογραφεί τριμερές πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σ. Πέρες, τον πρωθυπουργό
Μπ. Νετανιάχου και είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Αβραμόπουλος το μεσημέρι επισκέφθηκε τα παλαιστινιακά εδάφη.
Η συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Έλληνα υπουργό, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως φάνηκε και από τον διάλογο μπροστά από τις κάμερες.
Μπ. Νετανιάχου: Θα ήθελα να σχολιάσω τα παρόμοια χρώματα των δύο σημαιών. Δεν αποτελεί έκπληξη διότι η Ιερουσαλήμ και η Αθήνα είναι τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού. Ανανεώσαμε τη φιλιά μας πριν από μερικά χρόνια και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει απογειωθεί. Μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη και αυτό θα συζητήσουμε.
Δημ. Αβραμόπουλος: κ. Πρωθυπουργέ, γι’ αυτό βρίσκονται εδώ σήμερα. Πιστεύω ότι έχουμε προσδώσει μία νέα ώθηση στις σχέσεις μας. Το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο. Είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Και θέλουμε να συνεργαστούμε. Μπορούμε να κάνουμε πολλά στην οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις, στην ενέργεια, στον τουρισμό, στην έρευνα.
Μπ. Νετανιάχου: Στέλνουμε ήδη τους τουρίστες μας στην Ελλάδα
Δημ. Αβραμόπουλος: Πέρσι ήρθαν 400.000 και φέτος πιστεύουμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου