Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μετά τα νέα Προγράμματα Σπουδών ετοιμάζουν νέα σχολικά βιβλία με χρηματοδότηση από το «νέο ΕΣΠΑ»

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ) συμμετείχε και διοργάνωσε θεματικό εργαστήρι για την «Επένδυση στην εκπαίδευση, στις δεξιότητες και στη διά βίου μάθηση» στο πλαίσιο του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: Προετοιμασία της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στην Αίγλη Ζαππείου.
Στο θεματικό εργαστήρι του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου παρουσιάστηκαν αρχικά εισηγήσεις των Ε. Ζαχαράκη, Ειδικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Πόρων ΥΠΑΙΘΠΑ, Σ. Λίτινα, Προϊσταμένου της Μονάδας Α1 «Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Προγράμματος» της ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ και ακολούθησαν οι Σ. Γκλαβάς, Προέδρος του Ι.Ε.Π., Α. Κορωναίος, Καθηγητής ΑΠΘ, και Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης ΑΠΘ καθώς και η κ. Ε. Καραντζόλα, Γενική Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης ΥΠΑΙΘΠΑ.
Ο Σ. Γκλαβάς, Πρόεδρος του ΙΕΠ, ανέπτυξε το θέμα «Εκπαιδευτικές Πολιτικές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» (την παρουσίαση του δημοσιεύουμε παρακάτω). Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «επιβάλλεται να αναθεωρηθούν τα αναλυτικά προγράμματα». Επίσης τονίστηκε ότι «Μία ολοκληρωμένη στρατηγική πολιτική περιλαμβάνει δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και στην προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση». Μεταξύ των δράσεων αυτών ο κ. Γκλαβάς σημείωσε τη «Βελτίωση των μεθόδων διδασκαλίας και των Προγραμμάτων Σπουδών και του εκπαιδευτικού υλικού τόσο της Γενικής Παιδείας όσο και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ανάπτυξη σύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού (βιβλία, υποστηρικτικό υλικό, λογισμικά κ.λπ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου