Σάββατο 11 Μαΐου 2013

«Οι δικαστές θέλουν να με εξαλείψουν»

9E3C5E24215ED40781FEB3CAD4AAE865Βολές στην «πολιτικοποιημένη δικαιοσύνη που τον κατατρέχει εδώ και 20 χρόνια με στόχο να τον εξαλείψει από το πολιτικό σκηνικό», εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την καταδικαστική απόφαση για υπόθεση φοροδιαφυγής στον όμιλό του, Mediaset. Ο Καβαλιέρε διαβεβαιώνει ότι το δικαστικό πλήγμα δεν θα επηρεάσει την σταθερότητα της κυβέρνησης.
«Η χθεσινή ετυμηγορία είναι πραγματικά μια πρόκληση που ετοιμάστηκε εκ μέρους της πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης που εδώ και 20 χρόνια επιδιώκει να με εξαλείψει από βασικό αντίπαλο της αριστεράς» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.
Η οργισμένη του αντίδραση ήρθε μετά την καταδίκη για 4ετή φυλάκιση και 5ετή στέρηση πολιτικών
δικαιωμάτων στα πλαίσια υπόθεσης φοροδιαφυγής στον όμιλο Mediaset, αλλά και την απόφαση της εισαγγελίας της Νάπολης να ζητήσει την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού για χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο.
Ωστόσο ο Καβαλιέρε διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει στο νέο δικαστικό πλήγμα να προκαλέσει πρόβλημα στην νεοσύστατη κυβέρνηση:
«Τώρα έχουμε κάνει πολλά για να έχει η Ιταλία μια δυνατή και σταθερή κυβέρνηση και δεν θα την θέσουμε υπό αμφισβήτηση για μια εντελώς άδικη και αβάσιμη ποινή. Είναι γελοίο να με κατηγορούν και να με καταδικάζουν για μια υποτιθέμενη φοροδιαφυγή ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως (σε μια υπόθεση) στην οποία ο όμιλός μου, έχει καταβάλει στην εφορία 567 εκατομμύρια ευρώ».
Το κόμμα του Μπερλουσκόνι, Λαός της Ελευθερίας, διοργανώνει το Σάββατο, διαδήλωση συμπαράστασης στην Μπρέσια, στην οποία σκοπεύει να συμμετέχει και ο ίδιος ο Καβαλιέρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου