Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τα σημερινά θέματα & σχόλια

Με τα μαθήματα των Λατινικών θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημείας θετικής, Ηλεκτρολογίας τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος Τεχν/γιας-Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα θέματα στα Λατινικά.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα θέματα στη Χημεία.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα θέματα στην Ηλεκτρολογία.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Παρασκευή με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που είναι μάθημα επιλογής, όλων των κατευθύνσεων.

Αναφορικά με τις βάσεις, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προβλέπεται άνοδος σε Νομικές και Ψυχολογικές σχολές, πτώση σε Οικονομικές και Πολυτεχνικές σχολές, καθώς και ανοδική τάση στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές.

ΤΕΤΑΡΤΗ  29/5/2013ΧΗΜΕΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣΘΕΜΑΤΑΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣΘΕΜΑΤΑΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣΘΕΜΑΤΑΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣΘΕΜΑΤΑΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τα δυσκολότερα θέματα των τελευταίων ετών λέει η Μαθηματική Εταιρεία
Ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών χαρακτήρισε η Ελληνική Μαθηματική Eταιρεία τα θέματα στα Μαθηματικά της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (ΕΜΕ), που κλήθηκαν να απαντήσουν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΜΕ επισημαίνει ότι τα ερωτήματα Β1, Β2 που “εξετάζουν βασικές γνώσεις”, ενώ το Β3 είναι, “ίσως, το πιο δύσκολο από όλα τα θέματα, καθότι η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί λεπτούς αλγεβρικούς χειρισμούς”.
Για το τρίτο θέμα σημειώνει ότι απευθυνόταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους και “κυρίως τα ερωτήματα Γ2 και Γ3”, ενώ για το τέταρτο θέμα σχολιάζει ότι η επίλυση του “απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία και βαθιά κατανόηση των εννοιών”.
Σαφή και κατανοητά τα θέματα στα Αρχαία, λέει η Ένωση Φιλολόγων
Σαφή και κατανοητά και μέσα στις δυνατότητες των μαθητών, χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων τα σημερινά θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου