putin-netanyahuΦαίνεται ότι ο Πούτιν παρουσίασε… ισχυρά επιχειρήματα στον Νετανιάχου και το Ισραήλ φέρεται να διαρρέει προς πάσα κατεύθυνση ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί ανατροπή του Άσαντ»! Να θυμίσουμε ότι το Κρεμλίνο είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ να «κατεβάσει τα χέρια από την Συρία». Αλλά και η λογική υπαγορεύει, πως τους Ισραηλινούς δεν συμφέρει καθόλου η άνοδος του φανατικού Ισλάμ στην Μέση Ανατολή.
«Καλύτερα ο διάβολος που γνωρίζουμε, παρά οι δαίμονες που μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι θα προκαλέσουν εάν η Συρία
πέσει στα χέρια τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στους TIMES του Λονδίνου υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ισραήλ, κάτι που αναδημοσιεύει και η σελίδα «The Times of Israel».
«Το να αποδυναμώσουμε τον Άσαντ με τις ενέργειες μας, σημαίνει ότι ενδυναμώνουμε τους ισλαμιστές αντάρτες με κίνδυνο να πάρουν τον έλεγχο της χώρας πράγμα που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην περιοχή», συμπλήρωσε.
Άλλος αξιωματικός δήλωσε στους Τάιμς του Ισραήλ ότι «έπεσαν τελείως έξω στους υπολογισμούς τους, πιστεύοντας ότι ο Άσαντ δεν θα κρατούσε τον έλεγχο στην χώρα του. Τώρα, μετά από δύο χρόνια συρράξεων, βλέπουμε ότι υποτιμήσαμε τον Άσαντ και υπερεκτιμήσαμε τους ισλαμιστές».