Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ του Δαμιανού Μυρίδη



ΠΡΟΣ:   ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΕΔΟΘ ,
               Α-Β-Γ-Δ-Ε  ΕΛΜΕ   ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
               ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ



ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Οι περισσότεροι  Δ/ντές σχολείων  αλλά και οι Δ/ντες των άλλων υπηρεσιών, πιεζόμενοι ίσως από προϊσταμένους, αξιώνουν από τους Δημοσίους Υπαλλήλους , μερικές φορές μάλιστα φορτικά, να δηλώσουν από την προηγούμενη μέρα της έναρξης της απεργίας, αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία.
Ο Δ. Υπάλληλος όπως και ο κάθε εργαζόμενος  μπορεί να  αποφασίσει  οποιαδήποτε στιγμή την συμμετοχή του στην απεργία, ακόμη και αν αρχικά ανέλαβε υπηρεσία και στην  διάρκειά της αποφασίσει να  αποχωρήσει συμμετέχοντας στην απεργία, αφού καμιά δήλωση μη συμμετοχής του ή
αντίστροφα δεν τον δεσμεύει απέναντι στην υπηρεσία και μάλιστα  με πειθαρχικές συνέπειες.
Η πρακτική αυτή των Δ/ντων αποτελεί παρακώλυση της απεργίας αφού δυσκολεύει τον υπάλληλο να τροποποιήσει την απόφασή του από τον φόβο μήπως φανεί ασυνεπής με την αρχική του δήλωση ή μήπως φανεί ασυνεπής στον Δ/ντή του ή από φόβο συνεπειών. Δυσκολεύει επίσης την δράση των συνδικάτων που πρέπει μέχρι την στιγμή της λήξης της απεργίας να επιδιώκουν την συμμετοχή σε αυτήν των  εργαζομένων.
Η πρακτική αυτή δεν υπηρετεί κανένα πραγματικό σκοπό. Μόνο την απεργία παρακωλύει που είναι κατοχυρωμένη και συνταγματικά, αφού στα σχολεία δεν δημιουργούνται  επείγουσες καταστάσεις λόγω απουσίας εκπαιδευτικών που πρέπει από την προηγούμενη μέρα να προβλεφθεί η αντιμετώπισή  τους. Αλλά και στις άλλες υπηρεσίες  οι επείγουσες καταστάσεις αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση απεργίας. Ούτε η υπηρεσιακή καταγραφή του ποσοστού της απεργίας  θα υστερεί σε κάτι αν γίνει στην λήξη του υπηρεσιακού ωραρίου.
Πρέπει  λοιπόν τα συνδικάτα να υπενθυμίσουν στους συναδέλφους Δ/ντές, μέλη πιθανότατα των συνδικάτων, ότι  δεν είναι νόμιμη η απαίτησή τους, αλλά και ότι δεν έχουν απέναντι σε προϊσταμένους τους καμιά αντίστοιχη υποχρέωση για  αναζήτηση δηλώσεων συμμετοχής σε απεργία των υπαλλήλων, όπως επίσης και οι ίδιοι δεν έχουν υποχρέωση να δηλώνουν σε προϊσταμένους τους  αν θα συμμετάσχουν ή όχι σε επικείμενη απεργία.
 
                                               Θεσσαλονίκη  21-Οκτ-04 
                                              Συναδελφικά και αγωνιστικά
                                                                      
                                                                     Δαμιανός  Μυρίδης
                                                              Μαθηματικός  7ο Λύκειο Kαλαμαριάς                                                                     
                                                                                     6973761202
                                                                       e-mail:  miridisdam@sch.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου