Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Οι ρακέτες του ...σκεπτικού Νίκου Παπανδρέου στη Μύκονο και ο άυπνος Στουρνάρας στην τουριστική θέση

Η ατημέλητη και χαλαρή εμφάνιση του υπουργού οικονομικών στη Σύρο και η επιστροφή του στην τουριστική θέση του πλοίου, αλλά και οι επιδόσεις του αδελφού του τέως πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου στις ρακέτες στην κοσμοπολίτικη Μύκονο κυριαρχούν στο report της Σίβυλλας από τις διακοπές του Πάσχα.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, η Σίβυλλα γράφει μεταξύ άλλων:

Το Highspeed 5 ξεκίνησε από την Μύκονο με προορισμό την Αθήνα, το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Μαΐου.(...) Ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι αναχωρούσαν από το κοσμοπολίτικο Νησί των Ανέμων, ο Νίκος Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αλεξία και τα δύο τους παιδιά. Ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προτίμησε την Mykonos για τις πασχαλινές του διακοπές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Nicholas λατρεύει τις Κυκλάδες. Την πρώτη του εμφάνιση on the beach έκανε
μάλιστα μαζί με την καλλίγραμμη, blondie wife Αλεξία, τα παιδιά τους και ζευγάρι φίλων την Παρασκευή το μεσημέρι στον Πάνορμο. Το ζεύγος Παπανδρέου έφθασε στην δημοφιλή παραλία της Μυκόνου στις τρεις το μεσημέρι. Φορούσαν τα μαγιό τους, απολάμβαναν τον ήλιο και τα καταγάλανα νερά του αιγαιοπελαγίτικου νησιού το οποίο για μια ακόμη χρονιά γνώρισε δόξα λαμπρή.... Λίγο αργότερα ο Νίκος επιδόθηκε σε έναν... άγριο ρακετοπόλεμο με τον έτερο κύριο της συντροφιάς. Ο ήχος έντονος, μονότονος... Τάκα-τούκα τάκα-τούκα. Σκέφθηκα ότι ο κ. Παπανδρέου και ο φίλος του «ζήλεψαν» τη δόξα των τριών πασίγνωστων, δημοφιλών κυρίων της ρακέτας. Μιλάω βέβαια για τους Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Λάτσιο και Γρηγόρη Αρναούτογλου. Σε κάποια στιγμή ο κ. Παπανδρέου διέκοψε το παιχνίδι του για να μιλήσει στο κινητό του. Κατέβασα μέχρι τα αυτιά την τεράστια λευκή καπελίνα, όμοια με αυτή που φορούσε η Μπιγιονσέ για την διαφημιστική καμπάνια της νέας σειράς μαγιώ που φέρουν την υπογραφή της. Προσπάθησα να ακούσω την συνομιλία του brother Nicholas. Μάταια. Μήπως συνομιλούσε με τον ex prime-minister ο οποίος ως γνωστό έκανε διακοπές στις Σπέτσες; Δυστυχώς δεν μπόρεσα να μάθω. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έφαγε μαγειρίτσα το βράδυ του Σαββάτου (μαζί του η Άντα και η νεαρή, όμορφη κόρη Μαργαρίτα) στο γνωστό εστιατόριο «Πάτραλης». Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις μαρτυρίες στενού μου φίλου ήταν ιδιαίτερα σκεπτικός. Είμαι σίγουρη ότι ανάμεσα σε παραδοσιακά εδέσματα και παγωμένο λευκό κρασί σκεφτόταν την δύσκολη επιστροφή στην Αθήνα. Ο πόλεμος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ δείχνει ίσως πιο σκληρός και από αυτόν τον εμφύλιο της Συρίας!

Ο Γιάννης Στουρνάρας με t-shirt και blue jean

Κοιτάζω γύρω μου στο Highspeed το οποίο έχει ξεκινήσει με κατεύθυνση την Αθήνα. Τα παιδάκια ουρλιάζουν, οι Φιλιππινέζες τα κάνουν βόλτες με τα καροτσάκια, οι μαμάδες «κρυφοκοιτάζουν» τον καθρέφτη τους, κάποια νεαρά μοντέλα με καυτά σορτς έχουν απλώσει τα καλλίγραμμα πόδια τους στους καναπέδες. Το πλοίο συνεχίζει το δρόμο του. Κάνει την πρώτη του στάση στην Τήνο και έπειτα στην Σύρο. Επιβιβάζει συνέχεια κόσμο. Αποφασίζω να κάνω μια μεγάλη βόλτα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους λίγο πριν επισκεφθώ τον κάπταιν στη γέφυρα. Κάνω την είσοδό μου στην τουριστική θέση. 'Ένας άνδρας με κοντοκουρεμένο μαλλί, τζην και t-shirt μου τραβάει την προσοχή. Τελικά δεν κάνω λάθος. Είναι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Πλησιάζω τον minister ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του δεν χάνει ποτέ το χαμόγελο και την αισιοδοξία του. Μου λέει ότι έκανε μια «απόδραση» μόλις τριών ημερών στις Κυκλάδες (όχι όμως στην θορυβώδη Μύκονο). Προσπάθησε να χαλαρώσει... Παρατηρώ ότι είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Δείχνει κουρασμένος, χαμογελάει όμως συνέχεια. Ο Υπουργός είμαι σίγουρη ότι χρειάζεται αρκετές ακόμα ώρες ύπνου. Ίσως θα έπρεπε να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό του. Ο ίδιος άλλωστε υποστηρίζει ότι «τα χειρότερα πέρασαν».
 http://dexiextrem.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου