Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Από ανιχνευτή μετάλλων θα περνούν όλοι οι βουλευτές

Από ανιχνευτή μετάλλων θα περνούν όλοι οι βουλευτέςΤην αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα και δραστικά οι αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές εντός της Ολομέλειας αποφάσισαν σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τους υπόλοιπους αντιπροέδρους.
Αφορμή για την σύσκεψη αποτέλεσαν τα περιστατικά της περασμένης Παρασκευής κατά τα οποία ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Δραγασάκης αναγκάστηκε να αποβάλλει από την αίθουσα τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Περιστατικό, όμως, που δεν είναι μεμονωμένο καθώς σχεδόν κάθε εβδομάδα από την Ολομέλεια εκπέμπονται εικόνες που δεν συνάδουν με τον κοινοβουλευτισμό.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ορισμένοι εισηγήθηκαν (σ.σ. την πρόταση φέρεται να την έκανε ο κ.
Χρήστος Μαρκογιαννάκης) να υπάρχουν κυρώσεις και για αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές εκτός Βουλής.
Πέραν αυτών, στην σύσκεψη συζητήθηκε και η επιστολή της κυρίας Φωτεινής Πιπιλή που κάνει λόγο για κατοχή όπλων από βουλευτές ακόμα και εντός του κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των μελών του Προεδρείου φαίνεται να μην συμμερίζεται τις συγκεκριμένες ανησυχίες καθώς τα σχετικά περιστατικά είναι λίγα και μεμονωμένα.
Παρά ταύτα ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω συστάσεις προς τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων προκειμένου να προβούν σε αυστηρές συστάσεις προς τους βουλευτές τους ώστε αυτοί με την σειρά τους να αποφεύγουν την οπλοφορία εντός του κοινοβουλίου.
Επιπροσθέτως, μετά από σχετική εντολή του Προέδρου αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους του κοινοβουλίου προκειμένου βουλευτές, εργαζόμενοι και επισκέπτες να περνούν αναγκαστικά από τα ειδικά μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου