Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Στον Ιβάν Σαββίδη και τυπικά η ΣΕΚΑΠ

Στον Ιβάν Σαββίδη και τυπικά η ΣΕΚΑΠΑνακοίνωση σχετικά με την πορεία της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου της ΣΕΚΑΠ – που κατέχουν ΑΤΕ και ΣΕΚΕ – στον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού εξέδωσε σήμερα, 21 Μαΐου η υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ. Αναλυτικά αναφέρει: «σε συνέχεια της από 29.3.2013 ανακοίνωσης σχετικά με την μεταβίβαση της συμμετοχής της Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (Υπό Ειδική Εκκαθάριση) στην εταιρία ΣΕΚΑΠ Α.Ε. ανακοινώνεται η υπογραφή των τελικών συμβατικών κειμένων με την εταιρία DONSKOY TABAK JSC. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις και τις απαιτούμενες εγκρίσεις».
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 8 Μαΐου είχε αναβληθεί για σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, η πρώτη Γενική
Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, στη μετά Ιβάν Σαββίδη εποχή.
Η Γενική Συνέλευση είχε προγραμματιστεί στο χώρο της ΣΕΚΑΠ. Παρέστησαν η μεγαλομέτοχος ΑΤΕ, η καταστατική μειοψηφία ΣΕΚΕ και ο συνεταιρισμός Εργαζομένων ενώ δεν παρέστησαν οι μικρομέτοχοι. Την αναβολή ζήτησαν τότε – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – η ΑΤΕ και η ΣΕΚΕ καθώς, όπως αναφέρθηκε, η πλευρά Σαββίδη αναμένει ορισμένα έγγραφα από τη Ρωσία προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της ΣΕΚΑΠ.
Στελέχη της ΣΕΚΑΠ χαρακτήρισαν τυπική την διαδικασία και όπως φαίνεται αυτό ίσχυε αφού σήμερα η ΑΤΕ ανακοίνωσε τις παραπάνω εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου