Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Όταν η Μέρκελ ήταν... "κομμουνίστρια"

Ποια είναι πραγματικά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ;
Ένα νέο βιβλίο των δημοσιογράφων Ραλφ Τζορτζ Ρέουτ και Γκίντερ Λάχμαν ασχολείται με τα χρόνια της Μέρκελ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, τα νιάτα και την καριέρα της. Θα κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη. 
H Άγκελα Μέρκελ αποτέλεσε τμήμα της κομμουνιστικής γραφειοκρατίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, υποστηρίζουν οι δύο δημοσιογράφοι.  
«Η ΄Ανγκελα Μέρκελ ήταν πολύ πιο κοντά στο σύστημα της Ανατολικής Γερμανίας από...
όσο πίστευαν έως σήμερα και μπορούμε να το αποδείξουμε» τόνισε ο Ρέουτ σε συνέντευξή του στην Bild. O ίδιος αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς της στην Ακαδημία Επιστημών της DDR η κυρία Μέρκελ αποτελούσε επαγγελματικό στέλεχος του κόμματος στην Ακαδημία με την ειδικότητα «της γραμματέως για τις κινητοποιήσεις και την προπαγάνδα της FGJ, της κομμουνιστικής νεολαίας από το 1981. Εκτός από αυτό συμμετείχε στη συνδικαλιστική διεύθυνση του Ιδρύματος».
Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει την Μέρκελ ως μια «μεταρρυθμίστρια κομμουνίστρια», γιατί μετά την Πτώση του Τείχους «δεν ήταν υπέρ της επανένωσης, αλλά ενός "δημοκρατικού σοσιαλισμού" στην αυτόνομη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας». 

Κομμουνιστικός Παράδεισος Επ.1 ~ Ανατολική Γερμανία (Βίντεο)

Άνθρωποι που έζησαν μέσα σε κομμουνιστικά καθεστώτα, περιγράφουν την ιστορία τους καλή ή κακή, ανατριχιαστική ή εξωφρενική: Στούμπωσαν κορυφαία αθλήτρια με αναβολικά & από Χάιντι έγινε... Αντρέας!

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς του BBC "The Lost World of Communism", μεταφέρει τον τηλεθεατή στην Ανατολική Γερμανία, όπου οι κομμουνιστές ισχυρίζονταν πως χτιζόταν ένας ...
«σοσιαλιστικός παράδεισος».

Τα αποσπάσματα της παιδικής σειράς «The Sandman» που περιγράφουν της αξίες του σοσιαλισμού δίνουν τη θέση τους στην τερατόμορφη αλήθεια του ισχύοντος καθεστώτος, το οποίο οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί ή στην εξορία τους στη Σιβηρία.

Παρόλα αυτά, η Ανατολική Γερμανία είχε τη δική της ιδιόρρυθμη πλευρά της δεκαετίας του '60. Ο γυμνισμός και το στριπτίζ είχαν κυρώσεις από το κράτος και δεν είναι λίγοι αυτοί που νοσταλγούν την εποχή αυτή της εγγυημένης εργασίας, της γενικής ευημερίας, της συναδελφικότητας και του σεβασμού του κράτους στις τέχνες και τον πολιτισμό. 

 KRASODAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου