Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Και όμως υπάρχουν...

Και όμως υπάρχουν... «Θα είναι παρών με τις ιδέες και τις πολιτικές του» διαμηνύει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος , σε μια συζήτησή του με το δημοσιογράφο του ΑΠΕ Βασίλη Μούρτη. Το στίγμα του τρόπου με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα, το δίνει η φράση «η μάχη συνεχίζεται», που χρησιμοποιεί ο κ. Ελενόπουλος, ο οποίος δεν διευκρινίζει ωστόσο με ποιόν μάχεται –κατά τη γνώμη του- ο προϊστάμενός του.

Μάθαμε λοιπόν  σήμερα ότι ο ΓΑΠ θεωρεί ότι δέχεται επιθέσεις  που προέρχονται «από δομημένα κέντρα που δεν επιθυμούν να ακούγεται και να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές». Θεωρεί, επίσης, ότι κάποιοι «επιχειρούν μάταια, με φασιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, να περιορίσουν ή να καταργήσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων».

 Όσοι εμφορούνται από «αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, δεν αντέχουν στον διάλογο και γι
' αυτό θέλουν να τον καταργήσουν» τονίζει. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δέχεται επιθέσεις και επιχειρήθηκε να λοιδορηθούν οι διαλέξεις του στα πανεπιστήμια και οι ομιλίες του σε συνέδρια, εξηγεί ο συνεργάτης του (σσ Ελενόπουλος) που προσθέτει ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να βάλλεται κάποιος επειδή έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις απόψεις του και τη χώρα του και την αξιοποιεί

(Ελπίζουμε μόνο αυτά να είναι ό,τι κατάλαβε ο κ. Ελενόπουλος)

Πάντα κατά τον κ. Ελενόπουλο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είχε πει στις προεκλογικές ομιλίες του. Η άποψή του είναι ότι: «Πόροι, χρήματα, υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαγυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρισμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα».

Και (αν πιστέψουμε τον κ. Ελενόπουλο), αυτός  που τα λέει όλα αυτά δεν είναι τυχαίος. Έχει χρηματίσει πρωθυπουργός της χώρας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου