Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Βαρουφάκης: Ο Παπανδρέου”έβαλε την Ελλάδα στην κόλαση”…


634927139744414124IpnosPapandreoy«Καρφιά» εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου εκτοξεύει ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, καθώς στην περίληψη της ομιλίας του στο Ζάγκρεμπ, αναφέρεται στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού ως «ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην Κόλαση».
Ο κ. Βαρουφάκης, στην περίληψη της ομιλίας του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ, δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο μια περίληψη της ομιλίας του, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων το εργασιακό του παρελθόν, ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζει: «Αργότερα πήγα στην Ελλάδα, όπου (ανόητα) έγινα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου -του άντρα του οποίου η κυβέρνηση θα μεσολαβούσε για την τοποθέτηση της Ελλάδας στο μονοπάτι της Κολάσεως λίγα χρόνια αργότερα».
Συνεχίζοντας ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου
λίγο καιρό αργότερα όταν «μυρίστηκε» την επερχόμενη καταστροφή και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές έμεναν «συγκινητικά αδιάφοροι στην καταστροφή», ενώ μιλώντας για την οικονομική κρίση και τον ρόλο που έπαιξε αναφέρει ότι όταν ξέσπασε το 2008, άρχισε να γράφει άρθρα και να κάνει εμφανίσεις σε «γνωστά και μη media, προβάλλοντας μια ατζέντα για το πως θα σωθεί ο καπιταλισμός από τον εαυτό του», ενώ αναφέρεται και στη φυγή του από την Ελλάδα «όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο».
Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στον Μαρξισμό τονίζει ότι είναι «ένας ιδιόρρυθμος Μαρξιστής, αλλά Μαρξιστής το δίχως άλλο», ενώ τάσσεται υπέρ ενός δημοκρατικού, φιλελεύθερου σοσιαλισμού ως το ιδανικό μέλλον «για το οποίο θα πάλευα».
Βεβαίως αυτός ο πολυπράγμων – κατά τα άλλα – “καθηγητής” αποσιωπά πως ο ίδιος αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα σύμβουλος του ΓΑΠ, όντας στενός οικογενειακός του φίλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου