υπαλληλοι_βουλη«Μαχαίρι» στα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής έβαλε η Δικαιοσύνη, η οποία έκρινε αντισυνταγματική τη δυνατότητα της Βουλής να θεσπίζει συνταξιοδοτικά και μισθολογικά προνόμια στους υπαλλήλους της. Η απόφαση βάζει για πρώτη φορά στο χρονικά «στοπ» στην πρακτική της Βουλής να καθορίζει μόνη της και κατευθείαν τα προνόμια των υπαλλήλων της.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, την Τετάρτη η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη «κεκλεισμένων των θυρών», έκρινε με μεγάλη πλειοψηφία ότι είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που επιτρέπουν σε όργανα του Κοινοβουλίου να ρυθμίζουν
κατευθείαν το ύψος των συντάξεων και τα ηλικιακά όρια εξόδου των υπαλλήλων της,
Το Ελεγκτικό Συνέδριο, επί της ουσίας έβαλε τέλος στο προνομιακό καθεστώς που απολάμβαναν οι υπάλληλοι της Βουλής, καθώς είχε δοθεί η ευκαιρία στα όργανα του Κοινοβουλίου να αυξήσουν τις αποδοχές των υπαλλήλων λίγο πριν από την έξοδό τους από την υπηρεσία σε ποσοστό 15% – 20% με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των συντάξεων. Πλέον, μετά τον φραγμό που μπήκε στο ανέλεγκτο των «εσωτερικών» της Βουλής μετά από 100 χρόνια, ανοίγει το δρόμο για το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να καταργήσει διάφορα προνόμια τα οποία απολαμβάνουν.