Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σεραφείμ: Τάγμα σατανιστών η Χρυσή Αυγή

Σεραφείμ: Τάγμα σατανιστών η Χρυσή Αυγή Νέα επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, προσάπτοντας στο ακροδεξιό κόμμα παγανιστικές και αποκρυφιστικές ιδεολογικές απαρχές που σήμερα έχουν ενδυθεί με τον «μανδύα του ναζιστικού συστήματος». Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο μητροπολίτης Πειραιώς είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι τάγμα του σατανισμού και του παγανισμού, ωστόσο, όπως δήλωσε δεν θεωρεί πως είναι εκτός συνταγματικού πεδίου, καθώς «έχει εκλεγεί από περίπου 400.000 συνέλληνές μας».

Σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ, «ο δήθεν εθνικισμός τους είναι στην ουσία μια μορφή επιβιώσεως του ναζισμού» και «ο αληθής όρος είναι ο “εθνισμός”, που σημαίνει αγάπη προς την πατρίδα χωρίς το
μίσος προς τους άλλους».

Ο κ. Σεραφείμ επεσήμανε ακόμη ότι η Χ.Α. ξεκίνησε το 1985 «από ένα ιδεολόγημα το οποίο δεν έχει αποκρύψει» ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Ο ίδιος το γράφει στον πρόλογο του βιβλίου του Οδυσσέα Πατεράκη "Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου", όπου εκεί αναφέρεται στον αποκρυφιστή και μεγάλο ποιητή βέβαια, τον περίφημο Γουίλιαμ Γέιτς. Αυτός, μαζί με άλλους, είχαν συγκροτήσει τότε, τον 19ο αιώνα βέβαια, τον περίφημο ερμητικό τάγμα "Χρυσή Αυγή". Μέλος αυτού του τάγματος υπήρξε ο σατανιστής, αποκρυφιστής, Μαύρος Μάγος, ο Αλιστερ Κρόουλι» ανέφερε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε πως πρόκειται για «ένα ιδεολόγημα που αναβιώνει στους καιρούς μας τον παγανισμό, τον αποκρυφισμό και βέβαια όλα αυτά ενδύονται με τον μανδύα του ναζιστικού συστήματος, δηλαδή έχουν μια στρατιωτική οργάνωση και ένα ιδεολόγημα προβάλλουν, τον εθνικισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου