Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Επιδοτούμενη κατάρτιση για 8.500 άτομα στον αγροτικό τομέα Εντός Ιουνίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων

Επιδοτούμενη κατάρτιση για 8.500 άτομα στον αγροτικό τομέα Μία νέα δράση κατάρτισης ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα, καθώς μέσω αυτής θα παρέχονται βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε άνεργους, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις μιας αγροτικής εκμετάλλευσης.

Σύµφωνα µε την πρόσκληση, οι ωφελούµενοι είναι άνεργοι, αυτοπασχολούµενοι (µέλη αγροτικών συνεταιρισµών) και υποαπασχολούµενοι στον αγροτικό τοµέα µε
προϋπόθεση:

α) να έχουν εισόδηµα από αγροτική δραστηριότητα και

β) το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδηµά τους να µην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας, ανάλογα µε τον αριθµό των οικογενειακών µελών.

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους.

Ο προϋπολογισμός της δράσης, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων”, ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, με στόχο την κατάρτιση 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στις οκτώ περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου) σε αντικείμενα σχετικά με δυναμικά είδη καλλιεργειών και εκτροφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου