Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Βρούτσης: Νέες 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας από το 2014

Εβδομήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εξήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Με το άνοιγμα της νέας προγραμματικής περιόδου, από τη πρώτη Ιανουαρίου 2014, θα ανοίξουν 70.000 θέσεις εργασίας για τους νέους» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Όπως είπε, πρόκειται για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, αποτελούμενα από έναν μήνα εκπαίδευσης και 4 μήνες πρακτικής εργασίας.

Η διαφορά με προηγούμενα προγράμματα όπως τόνισε ο υπουργός, είναι ότι με την ολοκλήρωση του πενταμήνου, όσοι επιθυμούν επιστροφή στο πρόγραμμα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα μπορούν να το
κάνουν.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη πως από το νέο έτος κανένας συνταξιούχος δεν θα ξαναπάρει απόδειξη στα χέρια του, καθώς όλες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βρούτση από τον ερχόμενο μήνα (Ιούνιο) τα ΚΕΠ θα μπορούν να δίνουν βεβαιώσεις αποδοχών για όλους τους ασφαλισμένους.

Όσον αφορά το πρόγραμμα που προβλέπει την επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργων, μελών οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο, ο υπουργός τόνισε πως μένει ζωντανό και πρόσθεσε πως θα βρεθεί με άλλο τρόπο η χρηματοδότηση του.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι στις προθέσεις μας να το κάνουμε πράξη. Ασχέτως για το τι λεει η Κομισιον στο τέλος θα γίνει αυτό που λεει η ελληνική κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Τέλος ο υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια με την ένωση τραπεζών να επεκταθούν οι 48 δόσεις, για τη καταβολή των οφειλών προς το δημόσιο.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου