Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Με 50 επιχειρηματίες στο πλευρό του ο Σαμαράς στην Κίνα

samaras-maximou-570Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κίνα από τις 15-19 Μαΐου προσκεκλημένος του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας κ. Li Keqiang με τον οποίο θα έχει και συνάντηση.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψής του στην Κίνα. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι «μετά την προσπάθεια για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια πια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές.
Υπάρχουν μηνύματα αισιόδοξα, μέρα-μέρα, μήνα-μήνα και η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί».
Αναφερόμενος στην πώληση του μεριδίου της Hochtief στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε
καναδικό συνταξιοδοτικό fund, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ένας αξιόπιστος επενδυτής αποφάσισε να επενδύσει μεταξύ άλλων και στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
«Είναι θετικό, δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και νομίζω βοηθάει και στην προσπάθεια που κάνουμε για την προσέλκυση επενδύσεων», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Τον κ. Σαμαρά, που αναμένεται να επισκεφθεί το Πεκίνο και τη Σαγκάη, θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης καθώς επίσης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.
Την επίσημη αποστολή θα πλαισιώσει ομάδα περίπου 50 επιχειρηματιών που είτε δραστηριοποιούνται στην Κίνα είτε σκοπεύουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Κατά την διάρκεια του τριημέρου θα συνεδριάσει και το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο.
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πεκίνο και στην Σαγκάη ενώ κατά την επιστροφή του ενδεχομένως να επισκεφθεί και το Μπακού στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου