Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ο γύρος του κόσμου σε 50 μέρες από τον Σαμαρά- Ταξίδια σε ΗΠΑ και Κίνα

samaras_aytokinito_600_375_-1520156784Κίνα, ΗΠΑ, Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, Γερμανία και πιθανόν Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις επόμενες πενήντα ημέρες.
Το διάστημα, ωστόσο, που θα λείπει ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις μεγάλες προκλήσεις υλοποίησης των μέτρων που έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα, άλλωστε, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της απόλυσης 2.500 χιλιάδων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο, αλλά και η πραγματοποίηση των μεγάλων
αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, καθώς και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας και των υπολοίπων τραπεζών.
Και όλα αυτά σε ένα κλίμα αρκετά αισιόδοξο, αλλά και αρκετά μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας. Και βεβαίως, με ανοιχτό πάντα το κλίμα μερικής ή και μεγαλύτερης αποσταθεροποίησης, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι αντιπαραθέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, για τη «μαύρη τρύπα» των οικονομικών του κόμματος. 
Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, δεν προβλέπεται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αν αυτή αποφασιστεί, θα πραγματοποιηθεί κοντά στην Κυριακή του Θωμά, καθώς στις 14 Μαΐου ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσκεψη σε Πεκίνο και Σαγκάη, ενώ δεκαήμερο ταξίδι σε Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και πιθανόν Βουλγαρία έχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου