Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

467 προσλήψεις σε δήμους για τις κατασκηνώσεις



Τρίμηνες συμβάσεις θα συνάψουν 11 δήμοι σε 19 ειδικότητες
Οι θέσεις ανά ειδικότητα
Οι ειδικότητες που συγκεντώρωνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι οι ακόλουθες πέντε:
-Ομαδάρχες 129 θέσεις
-Προσωπικό βοηθητικών εργασιών, 95 θέσεις
-Ειδικοί συνεργάτες ειδικευμένοι στη χειροτεχνία και σε θέματα ψυχαγωγίας, 52 θέσεις
-Επιμελητές, 28 θέσεις
-Γυμναστές 24 θέσεις
Από δώδεκα θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητες βοηθών μαγείρων, φυλάκων και καθαριστών, ενώ από έντεκα στις ειδκότητες ιατρών, νοσοκόμων, διαχειρστών και βοηθών διαχειρστών, μαγείρων και αποθηκαρίων. Επίσης θα προσληφθούν δέκα στυνονιστές, δέκα ειδικοί τεχνίτες, εννέα ναυαγοσώστες και οκτώ οδηγοί
Στην πρόσληψη 467 εποχικών υπαλλήλων για τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων και
εξοχών θα προχωρήσουν αμέσως έντεκα δήμοι, ενώ μέσα στο Μάιο στο δήμο Αθηναίων αναμένεται να προσληφθούν συνολικά 255 εποχικοί
Οι κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν αρχικά φτάνουν τις 31, ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Εργασίας, μόνο έντεκα εξ αυτών θα προχωρήσουν στη φιλοξενία των κατασκηνωτών λόγω περιορισμένων οικονιμικών.
Οπως αναφέρει το ειδικό ένθετο "Εθνος Εργασία" με 467 εποχικούς υπαλλήλους 19 ειδικοτήτων θα ενισχυθούν φέτος οι κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν τελικά σε όλη τη χώρα, προκειμένους να καλυφθούν οι ανάγκες των 8.420 ατόμων που θα φιλοξενηθούν.
Το προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών μηνών, ενώ για την προκήρυξη των θέσεων αποκλειστικά αρμόδιοι είναι οι Δήμοι.
Προσόντα στελεχών
Τα προσόντα που οφείλουν να διαθέτουν τα στελέχη των κατασκηνώσεων είναι το πτυχίο πανεπιστημίου από τη σχολή εκπαίδευσης στελεχών ή το δίπλωμα ΙΕΚ με ειδικότητα στελεχών κατασκηνώσεων.
Οι συντονιστές θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ανώτατης ή ανώτερης σχολής, ενώ σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων με το εν λόγω προσόν θα προτιμηθούν απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου με κατασκηνωτική εμπειρία. Οι επιμελητές θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον της β τάξης Λυκείου ή της δ τάξης εξαταξίου γυμνασίου με κατασκηνωτική εμπειρία, ενώ οι τμηματάρχες θα πρέπει να διαθέτουν κατασκηνωτική εμπειρία και απολυτήριο λυκείου.
ως ομαδάρχες θα προσληφθούν απόφοιτοι της α τάξης λυκείου ή της δ τάξης εξαταξίου γυμνασίου ενώ οι ειδικοί συνεργάτες θαπρέπει α είναι πτυχιούχοι ή φοιτητές των σχολών: παιδαγωγικών τμημάτων, ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας, ΤΕΦΑΑ, τμημάτων κοινωινκής και εκπαιδευτικής πολιτικής, θεατρικών και δραματικών σχολών, μουσικών και χορευτικών σχολών, και σχολών καλλιτεχνικών μαθημάτων.
Προσόντα λοιπού προσωπικού
Οσον αφορά στα προσόντα κάποιων από τα υπόλοιπα στελέχη που θα προσληφθούν οι διαχειριστές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ενώ ο ιατρός της κατασκήνωσης οφείλει να διαθέτει πτυχίο ιατρικής σχολής με άδεια άσκησης επαγγέλματος και υποχρεούται να βρίσκεται καθημερινά στους χώρους της κατασκήνωσης.
οι υποψήφιοι νοσοκόμοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίου πανεπιστημίου ή ΤΕΙ Νοσοκόμων και άδεια άσκησης επαγγέλματος ή να είναι τελειόφοιτοι σχολής νοσοκόμων
Μάγειρες
Αντιστοίχως οι μάγειρες και οι βοηθοί τους θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι σχολής μαγείρων ή απόφοιτοι γυμνασίου με εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, ενώ οι αποθηκάριοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσεις
Όσο για τους ειδικούς τεχνίτες θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίου τεχνικής σχολής ή να διαθέτουν απδοεδειγμένη εμπειρία σητν ειδικότητα, ενώ για τις θέσεις βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας δεν απαιτούντα συγκεκριμένα προσόντα.
Στα μέσα Μαϊου αναμένεται να εκδοθεί η μεγάλη προκήρυξη του δήμου Αθηναίων για την πρόσληψη 119 εποχικών εργαζομένων και 136 άλλων εθελοντών στις παιδικές εξοχές του δήμου για την κάλυψη των αναγκών της θερινής πειρόδου. Ο Δήμος, για το έτος 2013, αναμένεται να φιλοξενήσει 4.300 παιδιά και 1.000 ηλικιωμένους στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους των 15 ημερών για τα παιδιά και σε μία περίοδο των 22 ημερών για τους ηλικωμένους, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου. Η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει έως και τις 15 Οκτωβρίου 2013
της Κατερίνας Κυρίτση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου