Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων των δειγμάτων (40 στον αριθμό) των ελαιοπαραγωγών Θάσου, Παγγαίου και Νέστου του Ν. Καβάλας.


Ο Βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε την Τετάρτη (8/5) και την Πέμπτη (9/5) παρουσίαση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων των δειγμάτων (40 στον αριθμό) των ελαιοπαραγωγών Θάσου, Παγγαίου και Νέστου του Ν. Καβάλας, που είχαν σταλεί στους επιστήμονες καθηγητές Φαρμακογνωσίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ)  Δρ. Προκόπιο Μαγιάτη και Δρ. Ελένη Μέλλιου.
Οι ως άνω καθηγητές παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν ότι στο ελαιόλαδο των δειγμάτων ανιχνεύτηκαν ικανοποιητικά ποσοστά ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης ξεπερνώντας σε μεγάλο ποσοστό τα απαραίτητα όρια που θέτει η Ε.Ε., προκειμένου να χορηγηθεί
«Ισχυρισμός Υγείας-Health claim» σε προϊόντα ελαιόλαδου. Τα ανωτέρω χημικά στοιχεία επιδρούν θετικά στην πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων, στην αντιμετώπιση των φλεγμονών, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό έναντι της νόσου του Αλτσχάιμερ (Alzheimer).
Τα νέα δεδομένα και η ύπαρξη των δύο αυτών ουσιών προβλημάτισαν ευχάριστα, καθώς έτσι προστίθεται ένα νέο πλεονέκτημα του ελαιολάδου στα ήδη γνωστά. Το γεγονός αυτό είναι προφανές ότι θα αποδώσει μια προστιθέμενη αξία στο προϊόν, καθώς η προστασία της υγείας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην αγορά τροφίμων.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου