Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΛΜΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Έκτακτη ΓΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/06/2013,




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η καμπάνα κτυπά για όλους: Υποχρεωτικές μεταθέσεις- απολύσεις. Το Υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιό του Α.Π 7060/Δ3/23.5.2013 εφαρμόζει την αύξηση του ωραρίου και επανακαθορίζει τις οργανικές θέσεις σε κάθε σχολείο. Όσοι δεν καλύπτουν 12 ώρες με την πρώτη ανάθεση μαθημάτων χάνουν την οργανική τους θέση . Και όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια υπηρεσίας, παραδίδονται στο έλεος του Περιφερειακού Διευθυντή και του Υπουργού Παιδείας. Όσοι έχουν πάνω από 12
χρόνια υπηρεσίας θα «τακτοποιηθούν» σε σχολείο της περιοχής τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων, εφόσον βρεθεί κενή θέση, με ελάχιστες βέβαια πιθανότητες.
Τα αποτελέσματα είναι τραγικά για τον κλάδο.  Αν ληφθεί υπόψη ότι σε κάθε ΠΥΣΔΕ τουλάχιστον 200 συνάδελφοι χάνουν την οργανική τους θέση και δεν θα υπάρχει σχολείο ούτε για μετάθεση σε κάποια δυσπρόσιτη περιοχή, το επόμενο βήμα είναι προδιαγεγραμμένο: Θα αρχίσουν τα ΜΜΕ να μιλούν για αργόσχολους καθηγητές, για το δημόσιο που επιβαρύνεται κλπ. Και από κοντά θα εξαπολύσει η κυβέρνηση τα γνωστά παπαγαλάκια , για να είναι ολοκληρωτική η επίθεση και να αρχίσουν οι «δικαιολογημένες» απολύσεις.

 Στο ίδιο έργο θεατές, για άλλη μια φορά…
Εδώ που φθάσαμε κανένας δεν είναι ασφαλής. Όλοι είναι υποψήφιοι για μετάθεση , για απόλυση. Γιατί ακολουθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, λόγω της αύξησης του αριθμού μαθητών κατά τμήμα (27), μετακινήσεις τμημάτων σε γειτονικά σχολεία, κλείσιμο σχολικών μονάδων. Ο στόχος του Υπουργείου είναι προφανής: καμία πρόσληψη μέχρι το 2020.
Οι αναπληρωτές- αδιόριστοι καταδικάζονται σε μόνιμη ανεργία. 
Μετά τις εξελίξεις αυτές το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε :

 Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας,
την ΔΕΥΤΕΡΑ 3/06/2013,
ώρα 18:00μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Λυκείου
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη:

  Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πώς θα αντιδράσουμε στις εξωπραγματικές εκτιμήσεις του υπουργείου για πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς στην περιοχή μας. 

   Επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο εξετάσεων και τα σχολεία δε λειτουργούν με ομαλούς ρυθμούς, παρακαλούμε τους διευθυντές αλλά και τον κάθε συνάδελφο που βλέπει αυτό το μήνυμα να ενημερώνει όσο περισσότερους μπορεί, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου