Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

2500 προσλήψεις πυροσβεστών το Μάιο

pirosvestesΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 18 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
2.500 προσλήψεις πυροσβεστών το Μάιο
«Ανοίγουν» μέσα στον Μάιο 2.500 θέσεις συμβασιούχων δασοπυροσβεστών στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού όλης της χώρας, προκειμένου να προσληφθεί βοηθητικό προσωπικό για τον καθαρισμό δασικών περιοχών με στόχο την αποφυγή πυρκαγιών.
Πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 18 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για δαπάνες δασοπυρόσβεσης σε 319 δήμους, κονδύλι που κινείται στα ίδια επίπεδα με το 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αττική θα προσληφθούν περισσότεροι από 500 συμβασιούχοι στον τομέα της πυρασφάλειας, ενώ τη «μερίδα του λέοντος» στις προσλήψεις διεκδικούν οι δήμοι Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου-Χολαργού, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος,
Δάφνης-Υμηττού και Καισαριανής.
Ειδικότερα, οι δήμοι και οι σύνδεσμοι αυτών μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πρόσληψη προσωπικού για τον καθαρισμό της βλάστησης σε περιαστικά δάση, άλση κλπ., τον καθαρισμό και τον έλεγχο χωματερών, αλλά και θέματα προμήθειας εξοπλισμού (όπως π.χ. Βυτιοφόρα), μια και από 1ης Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.
Οι πρόσλήψεις-εξπρές του νέου προσωπικού θα γίνουν για χρονικό διάστημα 4 έως 8 μηνών, με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ ο χρόνος ανεργίας καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια θα συνυπολογιστούν για την επιλογή των επιτυχόντων.
Υπενθυμίζεται πως οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ έχουν την ευθύνη για το αντιπυρικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών προσλαμβάνοντας εργάτες για τον καθαρισμό δασών, ενώ οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό -συνταξιοδοτήσεις τακτικών υπαλλήλων, λήξη συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού- έχουν ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να μην επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία των συνδέσμων πυροσποστασίας.
Πρόσληψη Εργατών
Για τις θέσεις Εργατών Πυροπροστασίας -που αποτελεί την πιο δημοφιλή ειδικότητα- οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών, να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του υπαλληλικού κώδικα και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Για τη διεκδίκηση των θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση, επισυνάπτοντας επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης και υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται στο πρώτο μέρος του Ν. 3584/2007.

251 υπάλληλοι σε δασαρχεία
«Κατεπείγουσες» προσλήψεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών της θερινής περιόδου προετοιμάζουν τα Δασαρχεία όλης της χώρας, για τον Μάιο που ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Συνολικά θα προσληφθούν 251 εποχικοί υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών και κυρίως Εργάτες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Δασολόγοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Δασοπόνοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Οι υποψήφιοι για όλες τις θέσεις θα υπογράψουν οκτάμηνησύμβαση, ενώ πρέπει να έχουν ηλικία 18-65 ετών και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Οι δασολόγοι και οι δασοπόνοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και απαραιτήτως άδεια άσκησης επαγγέλματος. Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις ΥΕ Εργατών πρέπει να γνωρίζουν ότι μέρος των προσφερόμενων θέσεων ίσως καλυφθεί από υποψηφίους με εμπειρία έξι μηνών σε εργασίες για την αποτροπή του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών και τη χρήση αλυσοπρίονου.
Το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης.
Στην περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι με εμπειρία, θα προτιμηθούν άλλοι χωρίς εμπειρία. Βασικό κριτήριο διορισμού για όλες τις ειδικότητες είναι η εντοπιότητα.
Συγκεκριμένα προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι της έδρας του δασαρχείου. Ο κατάλογος των βαθμολογούμενων κριτηρίων περιλαμβάνει: χρόνο ανεργίας, πολυτεκνία, αριθμό ανήλικων τέκνων, βαθμό βασικού τίτλου σπουδών, ηλικία και εμπειρία.
Για την πρόσληψη του νέου εποχικού προσωπικού οκτάμηνης διάρκειας στα δασαρχεία όλης της χώρας θα διατεθεί το ποσό των 3.500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου