Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση του χρέους το 2014 αν...

Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση του χρέους το 2014 αν...
Την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το καλοκαίρι του 2014 προαναγγέλλει με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπό τον όρο φυσικά ότι η χώρα μας θα έχει τηρήσει στο μεταξύ στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της δανειακής σύμβασης.
Σε έναν χρόνο, περίπου, δηλαδή πριν από το καλοκαίρι του 2014, θα αποφασιστεί ποια μορφή θα λάβει η νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπό τον όρο φυσικά ότι η χώρα μας θα έχει τηρήσει στο μεταξύ τις δεσμεύσεις της.
Νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, θα αποφασιστεί και αν η Ελλάδα θα μπορέσει να
εκμεταλλευθεί τη δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για να διαγράψει έως και 50 δισ. χρέους, αποκαλύπτει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σχεδιάζει να επισκεφθεί τη χώρα μας το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της Ελλάδας στην εφαρμογή του Μνημονίου και καλεί την Κομισιόν να επιδείξει ευελιξία και για τη χώρα μας, χωρίς να απαιτήσει την εφαρμογή νέων δημοσιονομικών μέτρων το 2015-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου