Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΝΔ εναντίον αντιρατσιστικού: Η Ελλάδα έχει νομικό πλαίσιο από το 1979, δεν χρειάζεται νέο

Η ευρωπαϊκή οδηγία για τη δημιουργία αντιρατσιστικού νόμου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επισημαίνει πως η χώρα μας έχει ήδη σχετικό νομικό πλαίσιο από το 1979.

Για το θέμα έγινε σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάση Μπούρα, στην οποία μελετήθηκε και εξετάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η εκτίμηση και το συμπέρασμα της ΝΔ είναι ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική ως προς την
ύπαρξη σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς κάποιες χώρες δεν είχαν, αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία έχει ήδη από το 1979.

Σε σχέση με την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, από τη ΝΔ σημειώνεται ότι περιμένουν την επεξεργασία και την τελική γνωμοδότησή της, καθώς υπάρχουν σωρεία διατάξεων, που χρήζουν νομικών αποσαφηνίσεων, κυρίως πάνω σε όρους, που επισείουν ποινικές κυρώσεις.

Στη σύσκεψη της ΝΔ τη Δευτέρα συμμετείχαν: Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λάζαρος Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Αναστάσιος Νεράντζης και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου