Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Γιώργος Καλαντζής βουλευτής Καβάλας και Αντιπρόεδρος της Βουλής: Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το 12%

Να αποκατασταθεί η αδικία της εξαίρεσης του Νομού Καβάλας από την επιδότηση με 12% του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων της περιοχής ζητά ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Ο κ. Καλαντζής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν άμεσα στην απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση και να αποκαταστήσουν την αδικία που ισχύει από το 2010 για τους νομούς Καβάλας και Δράμας, επαναφέροντας την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας στο
12%, όπως ισχύει για τους νομούς της Θράκης.

Επικαλείται, μάλιστα, την παραδοχή –κατά τη συζήτηση στη Βουλή στις 21 Φεβρουαρίου 2012 σχετικής δικής του επίκαιρης ερώτησης– από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Μηταράκη, της ανάγκης για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των νομών και έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν, την ώρα που έχει ενταθεί η βαθειά ύφεση στη χώρας μας και ο ανταγωνισμός από τις επιχειρήσεις των Βαλκανίων, να ισχύουν εντός της ίδιας Περιφέρειας διαφορετικά μέτρα και οι δύο νομοί να εξαιρούνται άδικα από την επιδότηση του μισθολογικού κόστους».

«Εφόσον είναι νόμιμο και συμβατό με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι –που είναι και νόμιμο και συμβατό– προφανώς πρέπει να ισχύει για όλους. Δεν έχουμε άλλωστε καμία αμφιβολία ότι αν ήταν παράνομο –που δεν είναι– δεν θα ίσχυε για κανέναν» καταλήγει ο κ. Καλαντζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου