Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μετά από 10 χρόνια βρέθηκαν τρεις γυναίκες που είχαν απαχθεί Τρία αδέλφια συνελήφθησαν

Μετά από 10 χρόνια βρέθηκαν τρεις γυναίκες που είχαν απαχθείΜια συγκλονιστική ιστορία έρχεται στο φως στο Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Και οι τρεις είχαν πέσει θύματα απαγωγής εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.
Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν τις τρεις γυναίκες ζωντανές σε ένα σπίτι. Οι γυναίκες βρέθηκαν μετά από μαρτυρία ανθρώπου που τις είδε σε μικρή απόσταση από το σπίτι όπου κρατούνταν. Σύμφωνα με το μάρτυρα, η μια από τις γυναίκες, η Αμάντα Μπέρι, τον πλησίασε και του ζήτησε να σώσει εκείνη και τις άλλες κοπέλες από τον απαγωγέα τους.
Η αστυνομία του Κλίβελαντ ανακοίνωσε ότι η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους. Η Ντεζεζούς ήταν 14 και η Μπέρι 16 ετών όταν απήχθησαν καθώς διένυαν την απόσταση από τις κατοικίες τους στο σχολείο όπου φοιτούσαν,
ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Η τρίτη γυναίκα, η Μισέλ Νάιτ, είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν μόλις 20 ετών.
H Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς στην ηλικία που απήχθησαν
Οι γυναίκες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου τους χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αν και σύμφωνα με την αστυνομία η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.
Λίγη ώρα μετά, η αστυνομία συνέλαβε τρία αδέλφια που φέρονται ως ύποπτοι για την απαγωγή.
Οι ύποπτοι, ηλικίας 50, 52 και 54 ετών συνελήφθησαν ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν οι τρεις γυναίκες στην αστυνομία, σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας του Κλίβελαντ, Εντ Τόμπα, ο οποίος τόνισε ότι οι τρεις γυναίκες κρατούνταν πιθανότατα στο σπίτι αυτό από τότε που εξαφανίστηκαν. Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, ο 52χρονος, ονομάζεται 'Αριελ Κάστρο και είναι οδηγός σε δημόσια σχολεία του Κλίβελαντ.
Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και τέσσερα παιδάκια μικρής ηλικίας. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για παιδάκια που έχουν γεννηθεί από τις απαχθείσες - πιθανότατα από τις σχέσεις των τριών γυναικών με τους απαγωγείς τους- ή αν είναι και αυτά θύματα απαγωγής. 
Μέσα στο σπίτι πάντως βρέθηκαν αλυσίδες να κρέμονται από το ταβάνι και η αστυνομία εκτιμά ότι συχνά οι τρεις γυναίκες κρατούνταν σιδηροδέσμιες. 

"Βοηθήστε με! Με έχουν απαγάγει 10 χρόνια"

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την τύχη των τριών γυναικών από ένα επείγον τηλεφώνημα μιας εξ αυτών, της Αμάντα Μπέρι, η οποία κατάφερε να βγεί από το σπίτι με τη βοήθεια ενός γείτονα, ο οποίος δήλωσε ότι την άκουσε να φωνάζει και έσπευσε να τη βοηθήσει.
"Βοηθήστε με! Είμαι η Αμάντα Μπέρι. Με απήγαγαν πριν από 10 χρόνια και τώρα είμαι ελεύθερη", ακούγεται να λέει η 26χρονη Μπέρι στο καταγεγραμμένο τηλεφώνημά της στον αριθμό 911 για έκτακτα περιστατικά που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.
Στη διάρκεια του τηλεφωνήματος η Μπέρι έδωσε το όνομα του ανθρώπου που την απήγαγε, είπε ότι αυτός βρισκόταν εκτός σπιτιού και κάλεσε την αστυνομία να έλθει επειγόντως. Είπε επίσης ότι γνώριζε ότι η εξαφάνισή της απασχόλησε για καιρό τα ΜΜΕ.
Ο γείτονας, ο Τσαρλς Ράμσεϊ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η Μπέρι ήταν απελπισμένη καθώς ήθελε να βγει από το σπίτι, αλλά η πόρτα δεν άνοιγε κανονικά.
"Προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει από το σπίτι", δήλωσε ο Ράμσεϊ και πρόσθεσε ότι τα έχασε όταν τού είπε ποια είναι.
Ύστερα κάλεσα το 911 για λογαριασμό της. Πίστευα ότι είναι νεκρή", τόνισε ο Ράμσεϊ και πρόσθεσε ότι η Μπέρι βγήκε από το σπίτι μαζί με ένα κοριτσάκι.
"Αυτό δεν είναι το τέλος που συνήθως έχουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, συνεπώς είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτές", τόνισε ο γιατρός, του νοσοκομείου που μεταφέρθηκαν οι γυναίκες, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες των ΜΜΕ ότι δυο παιδιά βρέθηκαν μαζί με τις τρεις γυναίκες στο σπίτι στο Κλίβελαντ.
Η Μπέρι εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από τη δουλειά της σε ένα εστιατόριο φαστ φουντ μια ημέρα πριν συμπληρώσει τα 17 της χρόνια.
Φίλη της οικογένειας της Μπέρι δήλωσε ότι η μητέρα της Αμάντα πέθανε σε ηλικία 47 ετών από τη θλίψη της.
Εξαδέλφη της Ντεζεσούς δήλωσε ότι η μητέρα του κοριτσιού, Νάνσι, δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι η κόρη της θα βρεθεί κάποια ημέρα.
Ο θείος των υπόπτων, Σίζαρ Κάστρο, ο οποίος διατηρεί παντοπωλείο στον ίδιο δρόμο είπε ότι ο το σπίτι στο οποίο βρέθηκαν οι τρεις γυναίκες ανήκει στον 'Αριελ Κάστρο και ότι μέλη της οικογένειάς του και της οικογένειας της Ντεζεσούς "μεγάλωσαν μαζί".
"Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι", δήλωσε ο Σίζαρ Κάστρο, σύμφωνα με τον οποίο ο 'Αριελ είναι "ένας καλός άνθρωπος" και μουσικός που έπαιζε μπάσο.
Ο δήμαρχος του Κλίβελαντ Φράνκ Τζάκσον δήλωσε: "Είμαι ευγνώμων που η Αμάντα Μπέρι, η Τζίνα Ντεχεσούς και η Μισέλ Νάιτ βρέθηκαν ζωντανές".
"Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση αυτή και η έρευνα συνεχίζεται", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου