Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έξι τραυματίες μετά από επεισόδια στο ΤΕΙ Πατρών Παραμένουν αποκλεισμένοι στην αίθουσα συνεδριάσεων ο πρόεδρος του Ιδρύματος και καθηγητές μέλη της διοίκησης video

Έξι τραυματίες μετά από επεισόδια στο ΤΕΙ Πατρών Μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ της Πάτρας εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένοι ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Σωκράτης Καπλάνης και καθηγητές-μέλη της διοίκησης.
Σπουδαστές που βρίσκονται και αυτοί στην αίθουσα, ζητούν από το Σ. Καπλάνη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΤΕΙ, διότι, όπως αναφέρουν, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βγει από την αίθουσα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σ. Καπλάνης, δεν υπάρχει κλίμα εκφοβισμού, αλλά όπως πρόσθεσε βρίσκεται μαζί με τους άλλους καθηγητές υπό καθεστώς ανελευθερίας, αφού δεν τους επιτρέπεται να βγουν από την αίθουσα. 
Υπενθυμίζεται ότι οι σπουδαστές - που αντιδρούν στο σχέδιο  "Αθηνά",μπήκαν νωρίτερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων και ζήτησαν από το Σ. Καπλάνη να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέλη της ΠΑΣΠ προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τον Πρόεδρο
του ΤΕΙ,  και το διοικητικό συμβούλιο, τους οποίους είχαν εγκλωβίσει άλλοι φοιτητές, όπως αναφέρει το ilialive.gr.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για εισβολή αντιεξουσιαστών στο χώρο που γινόταν η συνέλευση των φοιτητών. Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων φοιτητών, ενώ σύμφωνα με το dete.gr υπήρξαν και έξι τραυματίες φοιτητές
Όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκε έντονη αντίδραση από την πλευρά των σπουδαστών, γιατί παρά το γεγονός ότι σήμερα έληξε η διορία που είχε δοθεί στο υπουργείο να πάρει πίσω το σχέδιο "Αθηνά", τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον προιστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού.
Τότε οι φοιτητές του ΤΕΙ αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν επιμόνως τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών και αφού εισέπραξαν την άρνησή τους, αποφάσισαν να τους κλειδώσουν στο γραφείο.
Όπως καταγγέλλουν σπουδαστές στο χώρο κατέφθασαν μέλη της ΠΑΣΠ με "μπράβους" και άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν σπουδαστές άλλων παρατάξεων και στην κυριολεξία φυγάδευσαν τόσο τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου