Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Παγώνει το deal Εθνικής-Eurobank

Η τρόικα προχώρησε στη ματαίωση στης ενιαίας ανακεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών καθώς εκτιμούσε ότι το συνολικό κόστος, θα ήταν 2 δισ υψηλότερο σε σχέση με τους αρχικούς της υπολογισμούς.
Πλέον η Eurobank θα πρέπει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τις εκτιμώμενες κεφαλαιακές ανάγκες να υπολογίζονται στα 6,5 δισ ευρώ. Η Εθνική κατέχει το 84% της Eurobank και θα πρέπει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να καλύψει το 10%
της ιδιωτικής συμμετοχής. Το συνολικό ποσό της ιδιωτικής συμμετοχής υπολογίζεται σε 650 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα καλύψει τα υπόλοιπα 5,9 δισ.
Ανώτατη τραπεζική πηγή,ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία αυτή δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο ούτε για τους επενδυτές ούτε για τους καταθέτες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαχωρισμού σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, και ότι η τράπεζα θα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη, γεγονός που συνεπάγεται τη διασφάλιση όλων των εμπλεκομένων πλευρών.
Κύκλοι προσκείμενοι στην Εθνική Τράπεζα, δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, και τόνιζαν ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε ύστερο χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου