Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Daily Mail για Μ.Θάτσερ: «Της αξίζει μια καλύτερη κηδεία»


Καμπάνια υπέρ της τέλεσης της κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ με τιμές αρχηγού κράτους διεξάγει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Μάλιστα κυκλοφορεί με σχετικά κουπόνια τα οποία οι αναγνώστες μπορούν να κόψουν και να στείλουν υπογεγραμμένα, υποστηρίζοντας το αίτημα της εφημερίδας.
«H γυναίκα που έσωσε την Βρετανία…Να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους: Η Μάγκι το αξίζει επειδή μεταμόρφωσε την Βρετανία, λένε βουλευτές των Τόρις» τιτλοφορείται το άρθρο της εφημερίδας στο οποίο σημειώνεται, ότι οι φίλοι και σύμμαχοι της Θάτσερ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός
ότι η πρώην πρωθυπουργός δεν θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους.
Στην Θάτσερ θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές στη διάρκεια τελετής, όπως είχε συμβεί και στην κηδεία της λαίδης Νταϊάνας και της βασιλομήτορος Ελισάβετ.
Ωστόσο, δεν θα τελεστεί η επίσημη κηδεία που επιφυλάσσεται στον αρχηγό του κράτους και στους βασιλείς, ή - έπειτα από συμφωνία της βασίλισσας και του Κοινοβουλίου - σε μεγάλες προσωπικότητες του δημόσιου βίου, συχνά πρώην πρωθυπουργούς.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, λόρδο Τιμ Μπελ, η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν επιθυμούσε κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, το ίδιο και η οικογένειά της.
«Αυτό που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση είναι να εκτεθεί δημοσίως η σορός της και επίσης δεν επιθυμούσε την πτήση στρατιωτικών αεροσκαφών στη διάρκεια της κηδείας, γιατί το θεωρούσε σπατάλη χρημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου