Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πέντε Έλληνες βουλευτές κάνουν business στο Κουρδιστάν!


Πέντε Έλληνες βουλευτές ανέλαβαν μία αξιοσημείωτη πρωτοβουλία: Αποφάσισαν να οργανώσουν ένα ταξίδι στο Κουρδιστάν και να πάρουν μαζί τους 22 επιχειρηματίες, με στόχο να τους ανοίξουν δρόμο για δουλειές. Πολύ σωστά καταλάβατε. Πέντε Έλληνες βουλευτές κάνουν, επιτέλους, αυτό που κάνουν άλλοι συνάδελφοί τους εδώ και χρόνια: «Πουλάνε» Ελλάδα!

Στο παρελθόν επιχειρηματίες έχουν συνοδεύσει επίσημες αποστολές του εκάστοτε πρωθυπουργού, αλλά ο χαρακτήρας της επίσκεψης στο Κουρδιστάν είναι τελείως διαφορετικός. Την πρωτοβουλία την παίρνουν οι ίδιοι οι βουλευτές, οι οποίοι και πληρώνουν μόνοι τους τα έξοδα. Το ίδιο ισχύει και για τους επιχειρηματίες. Επίσης, το πρόγραμμα είναι αρκετά σκληρό και οι συναντήσεις έχουν απόλυτη στόχευση. Με άλλα λόγια, είναι ένα ταξίδι που γίνεται για
δουλειές και όχι για αναψυχή.

Το Κουρδιστάν είναι μία νέα πραγματικότητα στην περιοχή. Η ελληνική αποστολή θα δει τον Κούρδο πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του κουρδικού Κοινοβουλίου. Θα συναντήσουν άλλου αξιωματούχους και Κούρδους επιχειρηματίες. Win –Win είναι η λογική του ταξιδιού. Και το Κουρδιστάν κρύβει ευκαιρίες. Ευκαιρίες που μέχρι χτες τις «παρουσίαζαν» σε επιχειρηματίες διάφοροι «μεσολαβητές», δίχως να υπάρχει τελικά και αποτέλεσμα. Έτσι, η πρωτοβουλία των βουλευτών διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους να ανοίξουν το τεφτέρι με τα αλισβερίσια με το Κουρδιστάν και ταυτόχρονα τους προστατεύει από επικίνδυνα μονοπάτια.

Επισημαίνουμε αυτή την πρωτοβουλία επειδή θα θέλαμε να δούμε κι άλλες ανάλογες κινήσεις. Θα θέλαμε τους Έλληνες βουλευτές και στην συνέχεια τους διπλωματικούς μας υπαλλήλους να «πουλάνε» Ελλάδα. Να γίνονται αρωγοί της προσπάθειας των επιχειρηματιών της χώρας μας. Να προσπαθούν να φέρουν έσοδα στην Ελλάδα.

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Αυτό γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες. Προωθούν τα προϊόντα τους, τις εταιρείες τους, τα συμφέροντά τους. Μέχρι πρότινος (για να μην πούμε μέχρι και σήμερα) οι πρεσβείες μας στο εξωτερικό αντιμετώπιζαν (αντιμετωπίζουν) με σνομπισμό αιτήματα συνδρομής από συμπατριώτες μας.

Ναι! Πέντε βουλευτές κάνουν Business στο Κουρδιστάν. Μακάρι να ήταν και άλλοι πολλοί και να έκαναν δουλειές από άκρη σε άκρη του πλανήτη. Μην έχετε αμφιβολία! Θα κάναμε θαύματα. Εδώ οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κατορθώσει να σταθούν στο εξωτερικό δίχως να έχουν την απαιτούμενη βοήθεια. Που να την είχαν κιόλας.

Για την ιστορία, οι πέντε βουλευτές είναι οι κ.κ. Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Σ. Αναστασιάδης (ΝΔ), Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και K. Mάρκου (ΔΗΜΑΡ). Στην αποστολή συμμετέχουν κυρίως εταιρείες από τον κλάδο των κατασκευών, της υγείας, των μετάλλων και της γεωργίας. Καλή επιτυχία σε όλους!


Θανάσης Μαυρίδης 
www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου