Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ανανέωση κάρτας ανεργίας

Κάθε πότε πρέπει να κάνω ανανέωση στην κάρτα ανεργίας
Οι υποχρεώσεις του κατόχου κάρτας ανεργίας συνίστανται στα εξής:
Η κάρτα ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτής.
Όσον αφορά στους δικαιούχους τακτικής επιδότησης ανεργίας, επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας η κάρτα ανεργίας παραμένει σε ισχύ για τρεις μήνες επιπλέον, οπότε και πρέπει να γινει ανανέωση. Η δυνατότητα ανανέωσης της κάρτας ανεργίας ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών και πριν πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης
ισχύος του δελτίου ανεργίας.
Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 5 ημερών Η κάρτα ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης μπορεί να προβεί σε έκδοση νέα; κάρτας ανεργίας .
Έχω πάντα την υποχρέωση να πηγαίνω αυτοπροσώπως να ανανεώνω την κάρτα ανεργίας ; Τι γίνεται στην περίπτωση που είμαι άρρωστος, βρίσκομαι σε διακοπές, το έχω ξεχάσει;
Ο κάτοχος της κάρτας ανεργίας έχει την υποχρέωση, όπως σαφώς αναγράφεται σε αυτό, να κάνει ανανέωση της κάρτας ανεργίας του , προσερχόμενος αυτοπροσώπως, 5 (πέντε) ημέρες πριν και 5 (πέντε) ημέρες μετά την λήξη της τριμηνιαίας περιόδου, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία εγγραφής του (ή από την ημερομηνία τελευταίας ανανέωσης) και ισχύει για τρεις ημερολογιακούς μήνες. Εάν δεν γινει ανανέωση της κάρτας ανεργίας μέσα στην προβλεπόμενη περίοδο ο άνεργος αυτομάτως διαγράφεται.
Που μπορώ να κάνω ανανέωση της κάρτας ανεργίας ?
Η ανανέωση της κάρτας ανεργίας μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ανέργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου