Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Προαιρετικά ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές θέλουν οι τουριστικές επιχειρήσεις


Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου τάχθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), εκπρόσωποι του οποίου μαζί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ταξί συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Από την πλευρά του ο υπουργός επανέλαβε ότι η πρόταση είναι για λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο και προαιρετικά η λειτουργία των μικρών του κλάδου όλες τις Κυριακές του έτους. Ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης «είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και
κάθε ιδέα μπορεί να συμβάλλει θετικά. Είμαστε εδώ, να πάμε εκεί που είναι όλη η Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι στην απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων διαφωνούν έντονα οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών αλλά και οι μικροί έμποροι.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Α. Ανδρεάδης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι από 1η Ιουλίου θα μειωθεί ο ΦΠΑ.

Αναφορικά με τα ανοικτά μέτωπα του υπουργείου, η ρύθμιση για την πώληση προϊόντων bake off θα ενταχθεί εν τέλει στο πολυνομοσχέδιο, αφού αποσύρθηκε από το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση για το bake off θα τροποποιηθεί και θα βελτιωθεί σε σχέση με την τελευταία πρόταση που επιτρέπει την ελεύθερη πώληση ψωμιού σε όλα τα καταστήματα των τροφίμων εξαιρώντας κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, πτηνοπωλεία και περίπτερα.

Αίτημα των αρτοποιών είναι να υπάρχουν αυστηρές διατάξεις στα S/M (πολλά τετραγωνικά ως προϋπόθεση) ώστε να καταντά ασύμφορο να διατηρούν τέτοιου είδους σημεία πώλησης. Από την πλευρά τους τα σούπερ μάρκετ επιδιώκουν να μπουν δυναμικά σε μια αγορά που ανέρχεται στο 1 δισεκ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στις λαϊκές αγορές περνά στο πολυνομοσχέδιο ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δεν θα επιτρέπεται η μεταβίβαση των αδειών των εμπόρων λαϊκών αγορών.

Στο μεταξύ δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση για πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στο πολυνομοσχέδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα περάσει, αν όχι τον Μάιο, τον Ιούνιο όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε σχέση με το φαινόμενο των πειραγμένων ταμειακών μηχανών που έχουν εντοπιστεί, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. και τα ελεγκτικά όργανα και θα υπάρξει συνεννόηση με τη Μετρολογία πως μπορούν να σφραγίζονται τα ταξίμετρα καλύτερα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο θα προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις για αυστηρότερες ποινές στο Σύστημα πιστοποίησης των ταξί, προκειμένου με ειδικό σήμα ποιότητας, παίρνουν το «διαβατήριο» για τους τουρίστες που θέλουν πιο ποιοτικές υπηρεσίες, ενώ θα αντικατασταθεί και το σύστημα για περιηγήσεις τουριστών.

Σήμερα υπάρχει συγκεκριμένη χρέωση τα πρώτα 20 λεπτά, ενώ μετά το τιμολόγιο είναι ελεύθερο. Πλέον, θα καταλήγει σε χρέωση 25 ευρώ την ώρα για περιηγήσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου