Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Όχι σε ΟΛΑ ...γενικώς

Οι άνθρωποι είναι τρελοί και τίγκα στα απωθημένα. Αν ποτέ έρθουν στην εξουσία, θα προκαλέσουν χάος και θα γυρίσουν τη χώρα πάρα πολλά χρόνια πίσω. 


Ο λόγος, φυσικά, για τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα-συνάθροιση των κομμουνιστικών, αριστεριστικών, τροτσκιστικών & μαοϊκών συνιστωσών. Για να δούμε τα τελευταία πεπραγμένα τους, που είναι πολύ χαρακτηριστικά των προσθέσεών τους και αναδεικνύουν τις αγκυλώσεις τους, ταξικές, οικολογικές και βάλτε.

Τώρα άρχισαν να δημιουργούν εκ νέου κλίμα κατά των εφοπλιστών. Αφού αρχικά... μίλησαν για σκληρή φορολόγησή τους, ώστε να τους εξαναγκάσουν να βγάλουν από όσα καράβια έχουν απομείνει με την ελληνική σημαία, τη γαλανόλευκη (καθώς επενδύουν ιδεολογικοπολιτικά στο χάος και στην ανέχεια), τώρα ανακάλυψαν πως οι εφοπλιστές χρηματοδοτούν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που κατουράνε στις εισόδους καναλιών. Και το λένε, χωρίς να παραθέτουν το παραμικρό στοιχείο και επικαλούμενοι… «φήμες»! Ναι, «φήμες»!



Με λίγα λόγια, θέλουν να απομακρύνουν τους εφοπλιστές από την πατρίδα, διότι γνωρίζουν την ισχύ τους και τους φοβούνται. Και επιστρατεύουν πολύ βρώμικες μεθόδους για να το πράξουν. Έχουν σκοπό να ανέλθουν, βλέπετε, στην εξουσία και να ελέγξουν πλήρως τη χώρα, επιβάλλοντας ένα σταλινικού τύπου ολοκληρωτικό καθεστώς.

Όπως και να έχει, με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια, σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κλιμακώνουν τη ρητορεία τους κατά των εφοπλιστών και του «κεφαλαίου», μιας και αυτό ευχαριστεί το αριστερόστροφο κοινό τους.

Ακολούθησε βέβαια και άλλο κρούσμα επίδειξης ιδεολογικής μισαλλοδοξίας, εμπνευσμένο από μια αρρωστημένη λογική πολιτικής ορθότητας: αφού θέλουν να αφήσουν άνεργους 1500 ανθρώπους στη Χαλκιδική και τους λένε να γίνουν μελισσοκόμοι, τώρα τα έβαλαν με τη γουνοποιία, απειλώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και την τοπική οικονομία του νομού Καστοριάς. « Οι ανερμάτιστες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να έχουν στο στόχαστρό τους τη γουνοποιία. Η Γραμματεία Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για «άχρηστη για το σημερινό άνθρωπο, μη βιώσιμη και καταδικαστέα οικονομική δραστηριότητα». Τι θα γίνει αν κάποτε παύσει η δραστηριότητα;

Μπορεί να εμφανιστεί ο «πολύς» Κουράκης και να πει στους εργαζόμενους στη γουνοποιία να γίνουν... μελισσοκόμοι, όπως έκανε στη Χαλκιδική! Η βουλευτής της ΝΔ στο νομό, Μαρία Αντωνίου, τονίζει πως «αντιλαμβάνονται όλοι το μέλλον που προοιωνίζει για το βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως άραγε θα είναι ποινικό αδίκημα η ενασχόληση με τη γουνοποιία; Τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά για το θέμα». Και προσθέτει: «επειδή σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης της Αριστεράς έλεγα ο Θεός να μας φυλάει, με αυτά που λένε φαίνεται ότι αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει κάτι να κάνουμε κι εμείς».

Βέβαια, σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, μετά τις αντιδράσεις, ότι «η άποψη του Θέμη Δημητρακόπουλου και των ομοϊδεατών του, όπως αυτή εκφράστηκε στο άρθρο του πρώτου στην εφημερίδα ‘Αυγή’, γίνεται μεν σεβαστή ως δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτή ως θέση.

Για το λόγο αυτό, προσθέτει, και η αντίδρασή τους ήταν άμεση, με επιστολή στα θεσμικά τους όργανα, στα πλαίσια της εσωκομματικής τους λειτουργίας. Σημειώνεται ακόμη ότι ο Θέμης Δημητρακόπουλος εκφράζει, αποκλειστικά και μόνο την προσωπική του άποψη, για τα δικαιώματα των ζώων και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο δε μάλλον την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή» (το απόσπασμα από την ΕΡΑ Κοζάνης και την Θεοδώρα Τσιόπρα). Αδειάζουν ο ένας τον άλλο, φοβούμενοι τις τοπικές κοινωνίες.

Πολλές οι αντικρουόμενες απόψεις λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ για ΟΛΑ τα θέματα. Η δικαιολογία της «προσωπικής άποψης», ακούγεται πλέον καθημερινά στην Κουμουνδούρου. Όμως, απόψεις σαν αυτές του Θέμη Δημητρακόπουλου στην «Αυγή», που δημιούργησαν ανησυχία και οργή στην Καστοριά και στους εργαζόμενους του νομού, οι οποίοι ζουν από τη γουνοποιία, αναδεικνύει και τη «βαθύτερη» λογική που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, που σκοπεύει, όπως δείχνουν τα πράγματα, να καταργήσει πολλές επενδύσεις και παραδοσιακές δραστηριότητες, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι δεν έχει ούτε μια αποσαφηνισμένη άποψη για τίποτα.

Σε λίγο, θα βγουν και θα μιλήσουν για προσωπική άποψη του Αλέξη Τσίπρα, στην πρώτη στραβή. Ήδη, το κάνουν για την εσωκομματική αντιπολίτευση του Αλέκου. Το τι του σέρνουν, δεν περιγράφεται. Φυσικά, χρησιμοποιούν και τη ρητορεία του Αριστερού Ρεύματος αλλά και τις «αποκλίσεις» του από την κομματική γραμμή (που ρέπει, για να ξεγελάσει τους αστούς ψηφοφόρους, στη σοσιαλδημοκρατία), ως το αριστερό τους άλλοθι. Το παλιό ΠΑΣΟΚικό κόλπο από τους ιθύνοντες στον ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατούν τη μπάλα στην περιοχή τους.



Σήμερα ήταν η γουνοποιία, αύριο θα είναι το ψάρεμα. Ήδη, με το κυνήγι ξεκίνησαν, σε συνεργασία με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση για την αδικαιολόγητη απαγόρευση της θήρας στον Αμβρακικό, λέει πολλά. Στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν φετίχ με τις «απαγορεύσεις». Θέλουν να έρθουν στην εξουσία για να απαγορεύσουν πολλά, πάρα πολλά. Για το τι θα απαγορεύσουν, ήδη σας δώσαμε ένα στίγμα. Με λίγα λόγια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει, ξεχάστε τις ελευθερίες μας, ξεχάστε τον τρόπο ζωής μας. 

Νίκος Χιδίρογλου
http://gianniotis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου