Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Χ. Γεωργιάδης: Εγείρεται ζήτημα κακοδιαχείρισης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα…

georgiades6600Για χάσμα που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου, Χάρης Γεωργιάδης, σχολιάζοντας πως αυτό ήταν κάτι που κόστισε στην Κύπρο.
«Άφησε την Κύπρο αθωράκιστη, χωρίς συμμάχους και επιλογές», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα εργαστεί σκληρά για να αποκαταστήσει τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, ώστε να μην ξαναβρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση ξανά στο μέλλον.
Όσο για το αν η Ελλάδα άφησε αβοήθητη την Κύπρο, ξεκαθαρίζει: «Με κανέναν τρόπο δε θα
υιοθετούσα αυτή τη θέση. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει στήριγμα για την Κύπρο, ασχέτως των πολύ δύσκολων αποφάσεων που ελήφθησαν στο Eurogroup».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, εγείρεται ζήτημα σε σχέση με τη διαχείριση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. «Ίσως εκεί να έγιναν σοβαρά λάθη, που ζημίωσαν τους μετόχους και την οικονομία», παρατηρεί.
Αναφερόμενος στο πλήγμα που επέφερε η απόφαση του Eurogroup στις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία, ο κ. Γεωργιάδης εξηγεί πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι επρόκειτο για μία απόφαση που επιβλήθηκε στην Κύπρο και δεν αποτελούσε δική της επιλογή, και γι’αυτόν το λόγο η ρωσική κυβέρνηση δεν εγείρει ζήτημα σε σχέση με το αίτημα της Κύπρου για αναδιάρθρωση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου