Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Σωματείου ΒΦΛ: Προσλήψεις αμέσως

Ανακοίνωση του Σωματείου ΒΦΛ: Προσλήψεις αμέσως
Υπάρχουν ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων. Αργά το βράδυ της Δευτέρας μπήκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρήματα, που αφορούν την εξόφληση του μηνός Φεβρουαρίου.
Με αυτόν τον τρόπο εκτονώθηκε η κατάσταση στο εργοστάσιο, αφού τελευταία οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες των απλήρωτων εργαζομένων ήταν πολλές.
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου συνεδρίασε για να συζητήσει επίκαιρα θέματα της εταιρίας τη Δευτέρα. Εξέδωσε πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση, με την οποία καλεί τη διοίκηση της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων, ν΄ αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
Η ανακοίνωση τοιχοκολλήθηκε σε διάφορα σημεία μέσα στο εργοστάσιο, προκειμένου να διαβαστεί απ΄ όλους τους εργαζόμενους. Έχει ενδιαφέρον το ότι το σωματείο διαπιστώνει ότι ακόμα και τώρα
μέσα στο εργοστάσιο απασχολούνται συνταξιούχοι. Εννοεί όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, κατέθεσαν στα χαρτιά για να λάβουν σύνταξη. Στο μεταξύ δεν έπαυσαν να εργάζονται στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.
Εργαζόμενος της εταιρίας μας κοινοποίησε όλο το κείμενο της ανακοίνωση του σωματείου, που έχει ημερομηνία 8 Απριλίου. Είναι το ακόλουθο:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, καταγγέλλουμε και επισημαίνουμε:
-Την εγκληματική έλλειψη προσωπικού στο εργοστάσιο
-Την εκχώρηση του βασικού αντικειμένου μας στους εργολάβους με αμφιβόλου ποιότητας παρεχόμενο έργο
-Την κάλυψη βασικών αναγκών σε προσωπικό με συμβάσεις 2μηνης ή 6μηνης ή άλλης διάρκειας.
-Την καταστροφή της πολύτιμης τεχνογνωσίας.
-Τη στάση της ELFE ΑΒΕΕ που συμβάλει και επιτρέπει κάτω από τα μάτια της τη δημιουργία του απαράδεκτου φαινομένου εκμετάλλευσης του εποχιακού έκτακτου προσωπικού από την ΚΑΒΙΕ (με μισθούς πείνας, δεν πληρώνει ανθυγιεινά, το εξειδικευμένο προσωπικό της το εμφανίζει ως ανειδίκευτους εργάτες καθαριότητας κ.λ.π.), που όσο υπάρχει και όσο το ανεχόμαστε συνιστά ντροπή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η απαξίωση της ELFE ΑΒΕΕ.
Στοιχεία ντροπής και διάλυσης
-Το έκτακτο προσωπικό ξεπέρασε αριθμητικά κάθε προηγούμενο
-Τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 150 συνάδελφοι χωρίς ν΄ αντικατασταθούν! Με αποτέλεσμα να χαθεί τεράστια και ανεκτίμητη τεχνογνωσία.
-Η Διοίκηση εξ αιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αδυνατούσε να χορηγήσει τις οφειλόμενες αναπαύσεις (ημέρες εστιατορίου, ΑΜΑ, ΚΑ, REPO), με συνέπεια να δαπανά ποσά «μαμούθ» για αποζημιώσεις εργασθέντων υπερωριακά.
-Βασικά πόστα λειτουργίας μένουν ακάλυπτα.
-Οι βάρδιες είναι με ελλιπή σύνθεση.
-Οι αρχιτεχνίτες, εργοδητοί, τεχνικοί δουλεύουν ακόμα και μόνοι.
-Υπάρχει καταναγκασμός εργασίας σε 12ωρα και πολλές φορές χωρίς να μεσολαβήσουν 12 ώρες για ανάπαυση, όπως προβλέπει ο Νόμος.
-Με ποσοστό ανεργίας 30% της χώρας, είναι απαράδεκτο η εταιρία να απασχολεί στο εργοστάσιο συνταξιούχους συναδέλφους μας.
Η ΕLFE ΑΒΕΕ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ.
Τα παραπάνω συνιστούν ασέβεια στη ζωή των συναδέλφων. Οι κίνδυνοι ατυχημάτων και οι αποχωρήσεις συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας έχουν πληθαίνει αφάνταστα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1ον την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην παραγωγή και διακίνηση, με κάλυψη όλων των πόστων με 5η φυλακή.
2ον την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού για προληπτική και τακτική συντήρηση μηχανημάτων και εγκαταστάσεων.
3ον την εφ΄ εξής απευθείας πρόσληψη του έκτακτου και εποχιακού προσωπικού από την ΕLFE ΑΒΕΕ και όχι μέσω εργολαβικής εταιρίας.
Είναι αυτονόητο ότι η εταιρία διεκδικούμε να εκφράσει την εκτίμησή της προς το προσωπικό, δείχνοντας για άλλη μία φορά κατά τις προσλήψεις προτίμηση στα τέκνα των νυν και τέως εργαζομένων της (Ο.Κ.Π., άρθρο 8, παράγραφος 5α).
Το κόστος των προσλήψεων μπορεί να καλυφθεί από το κονδύλι των υπερωριών που γίνονται λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού.
Την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας ριγμένοι στον Καιάδα της ανεργίας είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι και πεταμένοι στα αζήτητα της ζωής, καμιά ΕLFE ΑΒΕΕ δεν δικαιούται να δαπανά ποσά «μαμούθ» για υπερωρίες του προσωπικού της και να διατηρεί στις δυνάμεις της συνταξιούχους.
Με αυτά τα χρήματα χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ μπορεί να καλυφθεί ο μισθός όλων των απαραίτητων νέων συναδέλφων.
Είναι ανάγκη (!!!) να αφανισθεί το έλλειψη ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕLFE ΑΒΕΕ.
Είναι ανάγκη (!!!) να προχωρήσει η Εταιρία σε προσλήψεις προσωπικού χθες.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Σωματείο, ο Πρόεδρος: Τσιμενίδης Γ., Ο Γ. Γραμματέας: Βογιατζίδης Ν.
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου