Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τα ειδικά σχολεία δεν θα έχουν ειδικό προσωπικό την επόμενη χρονιά

Σπουδαία έργα τέχνης μεταφέρει το ειδικό προσωπικό των οίκων δημοπρασιώνΒασίλης Βούγιας
Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ
Τηλ: 22310-66588, 66162
Fax: 22310-25226
Κιν: 6974714206
           bilkday@yahoo.gr
Blog: http://www.seepea-stella.blogspot.gr/
 F.b : www.facebook.com/seepea.stella                                                                                                                                                                  
 
«ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Β.Π) ΚΑΙ ΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Ε.Π), ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ»
 
Αναλύοντας τον αριθμό 830(βλέπε:http://seepea->stella.blogspot.gr/2013/04/2013-14.html), ο οποίος αντιστοιχεί στις μοναδικές πιστώσεις διαμέσου προγράμματος ΕΣΠΑ, οι οποίες θα διατεθούν την επόμενη σχολική χρονιά για Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) καθίστανται απολύτως αναγκαίο να επισημάνουμε τα εξής:
 
Οι 530  πιστώσεις από το σύνολο των 830 αφορούν σε προσλήψεις Ε.Ε.Π  για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ που θα συσταθούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας πλην των Περιφερειών της Στερεάς Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου.
 
Οι 300 πιστώσεις από το σύνολο των 830 αφορούν σε προσλήψεις Ε.Β.Π για να καλυφθούν ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης.
 
Από την παραπάνω ανάλυση συνάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα:
 
Δεν υπάρχει πρόβλεψη πρόσληψης μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για την κάλυψη αναγκών των Ειδικών Σχολείων της χώρας.
 
 Δεν υπάρχει πρόβλεψη πρόσληψης μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) για την κάλυψη αναγκών των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας.
 
Δεν θα συσταθούν Ε.Δ.Ε.Α.Υ στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.
 
Οι ανάγκες σε Ε.Ε.Π των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και οι ανάγκες σε Ε.Β.Π των Ειδικών Σχολείων αναγκαστικά θα επιχειρηθεί να καλυφθούν από ένα μέρος των 280-350 πιστώσεων για όλη τη χώρα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που όμως αφορούν και σε κάλυψη αναγκών εκπαιδευτικών, εκτός από Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.
 Μη λησμονούμε δε πως από αυτές  τις 280-350 πιστώσεις, υπάρχει δέσμευση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να διατεθεί ένα   μεγάλο μέρος  για κάλυψη αναγκών σε εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, των απενταγμένων από τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.
 
Αλλά όμως ομιλούμε ΜΟΝΟΝ για 280 έως 350 πιστώσεις ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των εκπαιδευτικών δομών Ε.Α.Ε της χώρας, οι οποίες σε καμία περίπτωση φτάνουν να καλύψουν στοιχειωδώς τις πολύ μεγάλες ελλείψεις σε Ε.Ε.Π, σε Ε.Β.Π και σε εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε.
 
Αυτή είναι η πραγματικότητα για την Ε.Α.Ε και είναι ηλίου φαεινότερο πως η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη την επόμενη σχολική χρονιά αν παραμείνουν εν ισχύ αυτά τα νούμερα και τα σημερινά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου