Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μακελειό στη Βοστόνη: Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες - Καλά στην υγεία τους οι αθλητές

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για Έλληνα τραυματία από τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης διαβεβαιώνει ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος. Η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστόνη βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές αρχές στη Μασαχουσέτη για να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν Έλληνες τραυματίες.

«Από την πρώτη στιγμή, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, τόσο με τις τοπικές αρχές, όσο και με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρώτα απ' όλα, θελήσαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και στη συνέχεια να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο αν υπάρχει Έλληνας πολίτης ή άτομο ελληνικής
καταγωγής ανάμεσα στους τραυματίες».Ο Έλληνας πρόξενος στη Βοστόνη, Ηλίας Φωτόπουλος, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της πόλης και με το Μητροπολίτη Μεθόδιο και δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ή πληροφορία για Έλληνα τραυματία.Ο κ. Φωτόπουλος, όπως και ο κ. Παναγόπουλος, τόνισαν επίσης ότι όλοι οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο είναι καλά και βρίσκονταν μακριά από το σημείο των εκρήξεων.Ο αποτροπιασμός ενισχύεται εάν αναλογιστεί κανείς πως ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στον κόσμο. Ενδεικτικά, φέτος συμμετείχαν σε αυτόν περίπου 28.000 δρομείς, ενώ ο αριθμός των θεατών παραδοσιακά κάθε χρόνο προσεγγίζει τους 500.000.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι και στέλνουμε τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά μας σε όλους όσοι ήταν εκεί. Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς πως ένα ιστορικό γεγονός όπως ο Μαραθώνιος της Βοστόνης βρέθηκε στο στόχαστρο της τρομοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου