Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ωχ Παναγία μου ...ο Τζέφρυ θέλει τώρα να σώσει ΚΑΙ την Κύπρο!


«Δεν είχα καμία ευθύνη για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ» αναφέρει στο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, το οποίο θα καταθέσει σήμερα στην Προκαταρκτική Επιτροπή. 

Εμαθα επίσης ότι σε αυτό ο κ. Παπανδρέου θα περιγράφει και τις προσπάθειες, όπως τις χαρακτηρίζει, που κατέβαλε η κυβέρνηση του ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για τα ονόματα της λίστας, καθώς ήταν αυτή που τη ζήτησε από τους Γάλλους.

***

Εχω όμως και άλλες πληροφορίες για τον πρώην πρωθυπουργό, που εξακολουθεί

να βρίσκεται στις ΗΠΑ. 
Πρώτον, τελειώνει το συμβόλαιό του με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ένα συμβόλαιο το οποίο περιελάμβανε ομιλίες και διαλέξεις. 

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο κ. Παπανδρέου επιστρέφει (πριν από το Πάσχα) στην Αθήνα και θα παραμείνει στη χώρα μας (αυτή τη φορά) για μεγάλο χρονικό διάστημα, με μικρά διαλείμματα για ομιλίες σε διάφορα φόρα στο εξωτερικό, αφού μετέχει στο σύστημα Harry Walker Agency, το οποίο ενοικιάζει ομιλητές.

***

Και επειδή θα έχει αρκετό χρόνο στην Αθήνα ο κ. Παπανδρέου άρχισε τελευταίως να ασχολείται και με την Κύπρο. 

Τώρα, θα πείτε, το γνωρίζουν οι Κύπριοι ότι θέλει ο κ. Παπανδρέου να τους σώσει; Οχι όλοι, μόνο μερικοί. 

Οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού μού δήλωσαν ότι κ. Παπανδρέου έχει πυκνώσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ι. Κασουλίδη. 

Θέλει να σώσει την Κύπρο, μου λένε, αλλά πώς; Με τις γνωριμίες που έχει, μου εξηγούν, προωθεί το πρόβλημα της Κύπρου, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό.

ΒΗΜΑτοδότης
http://filotimia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου