Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Συμφωνία Υπ. Παιδείας–Αρχιεπισκοπής για τη σίτιση χιλιάδων μαθητών

Φωτογραφία για Συνεργασία υπ. Παιδείας - Εκκλησίας για σίτιση μαθητών
 Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να υλοποιηθεί... πρόγραμμα ενίσχυσης των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης. 
Η «Αποστολή» θα επιτελεί κοινωνικό έργο μέσω ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος, με την ονομασία «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές», το οποίο θα προσφέρει στήριξη στις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το υπουργείο Παιδείας θα επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα εντάσσονται στις ακολουθούμενες
δράσεις. Τα οικονομικά κριτήρια προσδιορίζονται ως εξής: Για οικογένεια με τρία άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων ή κηδεμόνων: εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ.
 
Για οικογένεια με τέσσερα άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων: εισόδημα μέχρι 9.500 ευρώ Για οικογένεια με πέντε άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων: εισόδημα μέχρι 11.000 ευρώ Για οικογένεια με έξι άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων: εισόδημα μέχρι 12.500 ευρώ.
Για οικογένεια με επτά άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων: εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ Σε περίπτωση πολυμελούς οικογένειας πέραν των επτά ατόμων το ποσό των 14.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε ακόμη άτομο στην οικογένεια. Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή τη σύμβαση, ώστε στις οικογένειες αυτές να δίνονται 2.000 περίπου δέματα, τα οποία όμως θα διανέμονται μέσω των σχολείων, διευκρίνισε ο κ. Ιερώνυμος.
Ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και την Εκκλησία και έκανε λόγο για «μια μεγάλη προσπάθεια, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα τις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου